Vége a rejtőzködésnek a Facebookon

A múlt héten hivatalossá tette a Facebook, hogy megszünteti azt az adatvédelmi beállítást, amely lehetővé tette a felhasználóknak, hogy rejtve maradjanak a Facebook keresések során.

A Facebook már eltávolította ezt az opciót múlt év decemberében azoknál, akik amúgy sem használták, azonban most mindenkitől véglegesen elveszik a rejtőzködés lehetőségét.

A profilok teljes blokkolása helyett a Facebook azt javasolja, hogy a felhasználók manuálisan állítsák be az adatvédelmi beállításokat minden egyes bejegyzésnél az Idővonalukon.

„A felhasználók azon kis százalékánál, akik még használták a rejtés opciót, emlékeztetők fognak megjelenni annak megszűnéséről a következő hetekben. Függetlenül attól, hogy valaki használta vagy nem használta ezt a funkciót, a leghatékonyabb módja annak kontrollálására, hogy mit találhatnak rólunk a Facebookon, az, hogy ha egyenként állítjuk be ezt a megosztott dolgoknál”, nyilatkozták a Facebook részéről.

https://3qdmy5oo8vj378q6t1z4azih-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2013/10/21905441_l.jpg

A Facebook keményen dolgozik azon, hogy az új Graph Search keresőfunkciót egy életképes alternatívájává tegye a Google-nek és más keresőmotoroknak, úgyhogy az, hogy elveszik a jogot az emberektől arra, hogy rejtve maradjanak, ha akarnak, kétségtelenül a terjeszkedési stratégiájuk része.

Bár a felhasználók továbbra is megvédhetik tartalmaikat egyenként, a szóban forgó opció eltávolítása a védelem egy jelentős rétegét semmisíti meg. A Facebook többször is kifejezte aggodalmát, hogy ez a funkció a „biztonság hamis illúzióját” kelti, valójában egy értékes első vonalas védelmet tüntetett el a kíváncsiskodó tekintetek útjából.

Fontos hangsúlyozni, hogy a felhasználóknak még mindig lehetőségük van – a Facebook blokkoló opciójának használatával – egyedi felhasználókat is megakadályozni abban, hogy láthassák Idővonalukat.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.