A csalók most éppen egy „Nyerj Camarót!” Facebook oldallal álltak elő, és az oldal nevéhez hűen egy 2013-as Chevy Camarót ígérnek a szerencsés nyertesnek, azok közül, akik lájkolják az oldalt, megosztanak ott egy fotót és kommentelnek is.

 A Facebook történetében példa nélküli sorsolást október 25-re ígérték, ami után egy nyertes hozzájuthat az álomautóhoz.

Persze, mint mindig, most sem nyert autót senki. Az ilyen oldalakat csak azért készítik, hogy megnöveljék az oldal értékét azáltal, hogy gyanútlan felhasználók nyomnak egy-egy lájkot az oldalra.

Eddig hat különböző Camaro nyereményjáték-oldalt találtak a Facebookon. Ezek mindegyike úgy 2000 és 6400 lájk között kaszált.

Később a kiberbűnözők módosítják az oldal célját, és gyanús termékek és weboldalak reklámozására használják fel, vagy a virtuális feketepiacon értékesítik másoknak.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/10/18933831_l.jpg

Az oldalakat jelentették a Facebooknak, amely remélhetőleg eltávolítja őket. Nem érdemes bedőlni a hasonló promócióknak! Hacsak nem a gyártó hivatalos Facebook oldalán van egy ilyen nyereményjáték, akkor igencsak valószínűtlen, hogy bárki is autót fog nyerni.

Ha már kedveltünk egy ilyen kamu Camaro nyereményjátékos oldalt, lájkunkat visszavonhatjuk és eltávolíthatjuk a megosztott bejegyzést az Idővonalunkról. Jobb, ha meg is tesszük ezeket, mielőtt barátaink, ismerőseink is áldozatul esnek.

Természetesen ez a csalás mindenféle variációban megjelenhet, a múlt héten például egy 2013-as Ford Mustang ütötte elvileg a szerencsés lájkoló markát.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Like-ra mennek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.