Retteghetnek a politikusok az Anonymustól

Az Anonymushoz köthető hackerek azt állítják, hogy feltörték egy olasz politikus, Giuseppe Scopelliti személyi számítógépét és mobiltelefonját. Scopelliti tagja a Szabadság Emberei pártnak, és jelenleg Calabria megválasztott elnökeként regnál.

Állítólag ez még csak az első a kiszivárogtatást célzó támadások sorában, amely olasz regionális kormányzatokat vesz célba.

A kiszivárogtatás az Itália Hadműveletnek nevezett kampány része. A körülbelül 1000 oldalnyi, most kiszivárogtatott dokumentum a maffiával, kábítószerrel és korrupcióval kapcsolatos a hackerek szerint. A fájlok olyan e-maileket is tartalmaznak, melyek állítólag Scopellitihez és közvetlen személyzetéhez tartoznak.

Anonymusék azzal vádolják a politikust, hogy nem tesz semmit azért, hogy megfékezze a maffia tevékenységét Calabriában.

„Ez még csak a kezdet. Olaszország lakosainak joguk van tudni, hogy a kormányzat milyen dolgokba keveredik bele, különösen, ha ezek összefüggenek a maffiaháborúkkal és a régióban eluralkodó korrupcióval”, írták a hacktivisták a cyberguerilla.org-on.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/11/12064788_l.jpg

A hackerek szerint Calabria elnöke csak az első célpontjuk volt. Az olyan régiók, mint Lombardia, Szicília, Toszkána, Campania és Puglia vezetői a következők a sorban.

„Amíg nem lehetünk elégedettek a kormányzók politikájával a maffia, a korrupciós ügyek és a gazdasági visszaesés kapcsán, ez fog történni. Sikerült megfertőznünk a regionális adminisztráció tagjainak számítógépeit, köztük a régiók elnökeikét is”, állítják a hacktivisták.

Az elmúlt hetekben, ugyanez a csoport vette célba a görög külügyminisztert, a lengyel gazdasági minisztert és az ukrán külügyminisztert is. Ezen szervezetek közül néhány már elismerte, hogy betörtek a rendszerükbe.

Nem nagy kockázat kijelenteni, hogy ez az Anonymus közeli csapat az egyik legjelentősebb, ha kormányzati adatok kiszivárogtatásáról van szó.

Ez az eset is arra hívja fel a figyelmet, hogy azoknak a személyeknek és szervezeteknek, amelyek nagyobb eséllyel válhatnak ilyen-olyan ok miatt hackerek célpontjává, még inkább megfontolandó, hogy teljes körű biztonsági megoldásokkal (mint például a G Data TotalProtection) lássák el számítógépeiket, táblagépeiket és okostelefonjaikat, ha a tárolt dokumentumaikat valóban biztonságban szeretnék tudni.

(Giuseppe Scopelliti tartományi elnök onnan lehet ismerős, hogy az ő ötlete volt, hogy a Calabria történelmét és szépségét jelképező riacei bronzszobrokkal reklámozzák a területet. Az 1972-ben, Riace tengerében talált két ókori műkincs azonban egészen modern szerepben jelent meg a reklámfilmben. A Krisztus előtti 5. századból származó szobrok digitális technikával mozgó alakokká váltak, amelyek egy képernyőn nézik Calabria nevezetességeit.

A meztelen férfiak azonban nem nyerték el a helyiek tetszését: az újságok szerint a riacei szobrok leginkább Chippendale sztriptíz-fiúkra hasonlítanak. “Calabriában oly sok gyönyörű hely van, muszáj volt két meztelen hátsóval reklámozni bennünket?” – kérdezte az Il Quotidiano della Calabria.)

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Retteghetnek a politikusok az Anonymustól
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.