Legkevesebb 100 000 Instagram-felhasználó eshetett áldozatul egy átverésnek, amely lájkokkal és követőkkel kecsegtetett.

A csalók kifejlesztettek egy InstLike nevű alkalmazást, amely arra kérte a felhasználókat, hogy adják meg bejelentkező adataikat. Mi több, a gyanús applikáció még több követőt és lájkot ígér azoknak, akik virtuális pénzérméket vásárolnak.

Az androidos verzióhoz a Google Playen lehetett hozzájutni június 9. és október 25. között, míg az iOS változat szeptember 19. és november 7. között volt elérhető az AppStore-ban.

100 000 körülire teszik az áldozatok számát, abból kiindulva, hogy az InstLike-ot 100 000 és 500 000 közötti számban töltötték le a Google Playről. Azonban az érintett felhasználók száma még nagyobb lehet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az Apple App Store-jában 22. helyen rangsorolták az eszközök szekcióban.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/11/instagram.jpg

Hogy is működik az InstLike?

A csalók azt az instrukciót adják a felhasználóknak, hogy adják meg felhasználóneveiket és jelszavaikat annak fejében, hogy több követő csatlakozzon hozzájuk. A követőket és a lájkokat „le is szállítják”, hiszen az alkalmazás kezelői felhasználják a frissen begyűjtött hozzáféréseket is, hogy kövessenek és lájkoljanak fiókokat.

Tehát minél több Instagram-ügyfél adja meg belépőadatait, annál több követőt tud az InstLike előteremteni.

Az alkalmazást eltávolította a Google és az Apple is, azonban az InsLike weboldal még mindig aktív, tehát jobb nem letölteni onnan semmit. Ha már valaki áldozatul esett, érdemes mihamarabb lecserélni a jelszavát.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lájkgenerátor az Instagramhoz
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.