A G Data az európai biztonság mellett

Az NSA-botrányban már érintett több amerikai biztonsági cég, közöttük tűzfalak és vírusirtó szoftverek gyártói. A német G Data azt javasolja az európai döntéshozóknak, hogy mérlegeljék ezeket az információkat, amikor biztonsági megoldásokat választanak.

A G Data a világ első vírusirtógyártója. Több mint 28 éve őrzi függetlenségét, és többek között Németországban is a legnépszerűbb biztonsági megoldások egyike.

A vállalat még 2011-ben világossá tette álláspontját, mely szerint nem működik együtt semmilyen amerikai vagy európai biztonsági szervezettel, így többek között az NSA-val és a CIA-val sem.

„Az informatikai biztonsági megoldásoknak hatékony védelmet kell nyújtaniuk minden kockázat ellen. Nem különböztethetjük meg a kártevőket aszerint, hogy azok bűnözőktől vagy kormányzati ügynökségektől származnak” ‒ nyilatkozta az eseményekkel kapcsolatban Frank Heisler, a G Data Software AG igazgatója.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/11/logo_rw_adv+_jul2013.jpg

A G Data Németországban fejleszti biztonsági szoftvereit, és termékei megfelelnek a szigorú német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) rendelkezéseinek, amelyek többek közt megtiltják a személyes adatok előzetes engedély nélküli összegyűjtését és felhasználását is.

A német TeleTrust ipari szövetség még 2011-ben felállította az „IT Security made in Germany” (ITSMIG) nevű munkacsoportot, amely azt a feladatot tűzte ki, hogy meghatározza a biztonságos és megbízható biztonsági megoldások jellemzőit. Az összes ITSMIG-tagnak, beleértve a G Data vállalatot is, öt kritériumnak kell megfelelnie, hogy kiérdemeljék a védjegyet. Ezek közül a legfontosabb, hogy termékeik nem tartalmazhatnak semmilyen rejtett hozzáférési pontot, vagy közismertebb nevén hátsó ajtót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A G Data az európai biztonság mellett
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.