Újra támad a „veszélyes karácsonyfa alkalmazás” kacsa

Már három éve is van annak, hogy egy figyelmeztetés kering a Facebookon, amely arra hívja fel a felhasználók figyelmét, hogy kerüljék el a „Karácsonyfa alkalmazást”, amely feltételezhetően kártevőkkel fertőzött, és letöltés esetén tönkreteheti a számítógépet.

A figyelmeztetés, amely kapcsán arra ösztönöznek, hogy másoljuk le és osszuk meg ismerőseink körében, a következőket állítja:

„Figyelem! Ne használjátok a Karácsonyfa alkalmazást a Facebookon. Tudjatok róla, hogy tönkreteszi számítógépeiteket! A Geek Squad megállapította, hogy a legdurvább trójai kártevőt tartalmazza az alkalmazás és villámgyorsan terjed tovább. Kérünk benneteket, hogy posztoljátok újra ezt a bejegyzést, hogy ismerőseitek is értesüljenek a veszélyről!”

Amikor ez a „figyelmeztetés” 2010-ben először kezdte róni köreit Facebook-szerte, a Geek Squad, amely egy technológiai kihívásokkal foglalkozó csapat, kiadott egy hivatalos választ, közzétéve, hogy egyáltalán nem találtak vírust az alkalmazásban, különösen, hogy az alkalmazás nagyon úgy tűnik, hogy nem is létezik.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/12/21845875_l.jpg

Ugyan sok Karácsonyfa alkalmazás található a Facebookon, néhány közülük mutat spamszerű viselkedést is, de a fenti üzenet mindenképpen hamisnak tűnik.

Persze úgy tűnhet, hogy semmi végzetesen veszélyes nincsen az üzenet ismerősökkel történő megosztásában, azonban mégiscsak hamis információt terjeszt, ami összezavarhat egyeseket, és meg is nehezítheti az ezzel foglalkozók számára a valódi kártevők beazonosítását és becélzását.

Akármikor is futunk bele egy „megbízható forrásból” származó üzenetbe, mindig végezzünk egy minimális nyomozást, mielőtt segítenénk a tovább terjesztésében. Minél kevesebb Facebook felhasználó hiszi el ezeket a nyilvánvalóan félrevezető üzeneteket, annál könnyebb lesz a Facebooknak véglegesen megszabadulnia a hasonló kacsáktól.

Forrás: Facecrooks

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Újra támad a „veszélyes karácsonyfa alkalmazás” kacsa
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.