Magyar nyelven is elérhetővé tettük PC-s vírusirtó szoftvereinket, weboldalunkról már letölthetőek a lefordított változatok.

G Data AntiVirus, a G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection szoftverek másfél évvel ezelőtt mutatkoztak be újra hazai piacon, és azóta folyamatosan nő ismertségük.

A figyelem elsősorban a két független szignatúramotort egy rendszerben alkalmazó megoldásnak köszönhető. A vírusirtó elsődleges feladata lenne, hogy megállítsa a kártevőket, a népszerű termékek különböző kiegészítő funkciói tömegének köszönhetően azonban sokszor pont erről az alaptulajdonságról szokott a legkevesebb szó esni.

Mi pedig pont ebben vagyunk jók, ahogyan azt a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST laboratóriumok független tesztjei sorban igazolják.

fertozo_weboldalak_g-data

A teljesítmények megítéléséhez érdemes megnézni például a Virus Bulletin rendszeresen közölt felismerési grafikonját, melyen a jól teljesítő megoldásokat a jobb felső sarokban kell keresni – itt találhatóak azok a szoftverek, melyeknek mind a szignatúra alapú felismerési képessége, mind a heurisztikus védelme kiemelkedik a többiek közül. Mivel a vírusirtók legnagyobb, és első pillantásra rejtett költsége a fertőzések okozta károk elhárításából adódik, a felismerési teljesítmény egyre fontosabbá válik, ahogyan ezek a költségek növekednek.

Természetesen azonban a kiegészítő funkciók tekintetében sem maradunk alul versenytársainkkal szemben. A G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection programokban megtalálható szülői felügyelet modul segítségével például a tartalomszűrés mellett az is beállítható, hogy a gyermekek hány órát és mikor használhassák a számítógépet, majd ha ez az idő letelik, a szoftverek automatikusan kiléptetik a kiskorú felhasználót.

G Data TotalProtection ezenkívül képes a meghajtón titkosított fájlszéfet létrehozni a bizalmas dokumentumok és képek tárolására, és mentést tud készíteni mind a teljes merevlemezről, mind pedig a kijelölt mappákról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megtanulunk magyarul
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.