Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?

Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?

Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?

A Facebook közismert arról, hogy elég homályosan tálalja az adatvédelmi beállítások lehetőségeit, és ezzel olykor képes összezavarni a felhasználókat. Pedig néha a jelentéktelennek tűnő dolgok hozzák el a lényeges változásokat, különösen az online adatvédelem és biztonság területén.

A Facebook a felhasználó kezébe adja annak szabályozását, hogy ki láthassa ismerőseinek listáját. A szakértők azt tanácsolják, hogy ezt állítsuk át „Csak én”-re.

Amikor a kiberbűnözők megszereznek egy Facebook fiókot, megpróbálják a lehető legtöbb adatot kinyerni belőle. Ezek az információk felhasználhatóak személyazonosság-lopásra, csalásra és arra is, hogy még több áldozat után kutassanak.

Ha ismerőseink listáját nyitva hagyjuk az ismerősök számára, ezzel kiadhatjuk összes Facebook ismerősünket a hackereknek és csalóknak. A mostanában népszerű átverések során klónozott profilokat hoznak létre, és célba vesznek mindenkit a profilhoz tartozó ismerősök közül. Ha azonban a bűnözők nem tudják, hogy egy személynek kik az ismerősei, akkor tulajdonképpen lehetetlen számukra, hogy sikerre vigyék az emberi hiszékenységre alapozó átveréseiket. Mivel ők a könnyű pénzre és a könnyű prédára hajtanak, ezért valószínűleg tovább fognak állni.

Most, hogy már ismerjük a „miértet”, érdemes követni a következő instrukciókat, hogy elzárjuk ismerőseink listáját a csaló palánták elől:

Navigáljunk az Idővonalunkra és kattintsunk az Ismerősök listára. A következő kattintást a borítófotó alatt jobbra elhelyezkedő „Kezelés” gombon (ceruza ikon) végezzük el, majd az adatvédelmi beállításokban az „Ismerősök listája” pontot állítsuk át „Csak én”-re.

fertozo_weboldalak_g-data

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük