Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?

Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?

A Facebook közismert arról, hogy elég homályosan tálalja az adatvédelmi beállítások lehetőségeit, és ezzel olykor képes összezavarni a felhasználókat. Pedig néha a jelentéktelennek tűnő dolgok hozzák el a lényeges változásokat, különösen az online adatvédelem és biztonság területén.

A Facebook a felhasználó kezébe adja annak szabályozását, hogy ki láthassa ismerőseinek listáját. A szakértők azt tanácsolják, hogy ezt állítsuk át „Csak én”-re.

Amikor a kiberbűnözők megszereznek egy Facebook fiókot, megpróbálják a lehető legtöbb adatot kinyerni belőle. Ezek az információk felhasználhatóak személyazonosság-lopásra, csalásra és arra is, hogy még több áldozat után kutassanak.

Ha ismerőseink listáját nyitva hagyjuk az ismerősök számára, ezzel kiadhatjuk összes Facebook ismerősünket a hackereknek és csalóknak. A mostanában népszerű átverések során klónozott profilokat hoznak létre, és célba vesznek mindenkit a profilhoz tartozó ismerősök közül. Ha azonban a bűnözők nem tudják, hogy egy személynek kik az ismerősei, akkor tulajdonképpen lehetetlen számukra, hogy sikerre vigyék az emberi hiszékenységre alapozó átveréseiket. Mivel ők a könnyű pénzre és a könnyű prédára hajtanak, ezért valószínűleg tovább fognak állni.

Most, hogy már ismerjük a „miértet”, érdemes követni a következő instrukciókat, hogy elzárjuk ismerőseink listáját a csaló palánták elől:

Navigáljunk az Idővonalunkra és kattintsunk az Ismerősök listára. A következő kattintást a borítófotó alatt jobbra elhelyezkedő „Kezelés” gombon (ceruza ikon) végezzük el, majd az adatvédelmi beállításokban az „Ismerősök listája” pontot állítsuk át „Csak én”-re.

fertozo_weboldalak_g-data

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hogyan állítsuk be facebookos ismerőseink listáját, és miért is ajánlott ezt tenni?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.