Törölj, ha tudsz!

A Facebook Idővonalon megtalálható régebbi bejegyzések némelyike alkalmanként zavaró tud lenni, és persze az új Graph Search kereső funkcióval könnyebb köztük keresni, mint valaha.

Ez motiválta Jennifer Golbeck írót is arra, hogy úgy döntsön, hogy kitöröl mindent, amit valaha is posztolt az oldalon. Úgy találta, hogy sokkal nehezebb megszabadulni facebookos múltunktól, mint bárki is gondolná.

Golbeck azt tapasztalta, hogy mióta 2005-ben csatlakozott az oldalhoz, átlagosan 10 tevékenységet végzett naponta. Ez azt jelentette, hogy kb. 30 000 dolgot kell törölnie. Végigment és állhatatosan törölt mindent, és visszavonta lájkjait. Úgy találta, hogy kb. 20-30 percig tartott teljesen eltüntetni egyhavi termését az oldalról. Kipróbálta a Facebook Idővonal Tisztítót is, amely egy letölthető szkript, azonban ez gyakorta összeomlott, nem tudta kezelni azt a munkamennyiséget, amelyet kijelöltek számára.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/01/15876641_l.jpg

Szintén megpróbálkozott az Absterge nevű szkripttel is, amely törölt mindent, és csak egy óráig kellett futtatni. Azonban jó néhány régi poszt megint felbukkant. Ahogy Golbeck írta, sokkal egyszerűbb távol tartani magunkat a közösségi médiától, mint később feltakarítani magunk után, úgyhogy legyünk nagyon óvatosak, hogy mit teszünk ki ezekre az oldalakra. 

“Leckét kaptam abból, hogy milyen nehéz is kezelni az ember online kivetülését“, írta. “Egyszerűen csak mindent törölni akartam. Egy olyan valakinek, aki csak selejtezni szeretne pár dolgot az Idővonaláról – mivel az automatizált megoldásokat nem tudja használni -, hosszú napokig is eltarthat a kiválogatás.”

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Törölj, ha tudsz!
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.