Te tudod, mit csinál a lányod a Facebookon?

Te tudod, mit csinál a lányod a Facebookon?

A Közigazgatási Minisztérium ma figyelmeztetést adott ki egy pedofil blogoldallal kapcsolatban, melyen fiatal lányok facebookos, iwiwes profilképei láthatóak. A hiba nem az Ön készülékében van.

Régóta megszokott, hogy amikor egy fertőzött linkre hívjuk fel a figyelmet, nem írjuk le az url-t. Ilyenkor hxxp://-vel kezdjük a címet a https:// helyett, esetleg megváltoztatjuk az url végét.

Ezért furcsa, hogy ma úgy adott ki a Közigazgatási Minisztérium egy figyelmeztetést, hogy abban bizony a teljes url benne maradt. A magyar újságírói gyakorlatnak megfelelően a hírt szó szerint vette át jó néhány médium. Így pedig az a webcím, amit pont elrejteni kívánt a Minisztérium, több ezer olvasóhoz jutott el. Baki?

Meglehet, hogy szerencsétlen véletlenről vagy bakiról van szó.

De van másik magyarázat is: a magyar hatóságok így állítanak csapdát a potenciális pedofil látogatóknak, és feljegyzik az IP címeket. Erről a gyakorlatról hosszan lehetne beszélni…

Most azonban nem erről szeretnénk írni.

Egyszerűen csak szeretnénk megkérdezni Önt, mint szülőt: Ön tudja, hogy mit csinál a lánya a Facebookon?

Mert ha nem, akkor meglehet, hogy pontosan ugyanolyan képeket tölt fel, mint B. Melinda vagy D. Fanni, esetleg Sz. Szonja. Kicsit kihívó, kicsit pózoló, de egyébként teljesen normális, fürdőruhás képeket.

Mert nem a lányok betegek, hanem a világ. A fiatal lányok ráébrednek nőiességükre, szépségükre, és meg szeretnék mutatni magukat mindenkinek, ami egy teljesen normális attitűd. És ne higgyük azt, hogy a tinédzser fiúk nem pózolnak, ők is feszítenek a tükör előtt.

Azonban sem a lányok, sem a fiúk nincsenek felkészülve egy beteg világra. Egy olyan veszélyes világra, melyben a szomszéd, vagy akár egy közeli ismerős is lehet pedofil.

A szülők felelőssége, hogy felkészítsék őket, figyelmeztessék és oktassák őket.

Ezért ha az Ön válasza a címben szereplő kérdésre „nem”, akkor jobban teszi, ha többet beszélget tinédzser gyermekével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Te tudod, mit csinál a lányod a Facebookon?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.