A biztonsági megoldások fejlesztésével foglalkozó Verizon arra figyelmeztet, hogy a hackerek azonnal próbára fogják tenni a sofőr nélküli járművek biztonsági rendszereit, amint azok utcára kerülnek.

A Google és a nagy autógyártók gyakorlatilag egymással versengve fejlesztik az önjáró autókat, úgyhogy csak idő kérdése, hogy mikor adják el az elsőt ezekből.

A fejlesztőknek nem szabad elhanyagolniuk a biztonság kérdéskörét, mert az tragédiákhoz vezethet. Ugyanis, mint a szakértők felhívják a figyelmet, ezeknek a sofőr nélküli gépeknek képesnek kell lenniük kommunikálni, hogy felismerjék egymást az utakon. Lennie kell valamiféle autentikációnak, amely lehetővé teszi számukra a villámgyors információcserét.

Azonban ezek a kommunikációs rendszerek a legvonzóbb célpontok a hackerek számára. Millió alkalmazás létezik már az iparágban a gép-gép közötti kommunikáció elősegítésére, és persze ezek tele vannak megbúvó biztonsági problémákkal. 

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/01/traffic.jpg

Természetesen az, hogy a sofőr nélkül autók hackercélponttá fognak válni, nem egy sokkolóan meglepő újdonság. Néha még a hagyományos autók egyes rendszereit is megpróbálják meghackelni, világos tehát, hogy az okos autók még vonzóbbak lesznek a bűnözők számára.

Korábban már egyes szakértők azt jósolták, hogy az idei lesz az első év, amikor szembesülnünk kell az okos dolgok meghackelésével elkövetett első gyilkossággal is. Az önjáró autók megfelelő biztonsági megoldások híján pedig kiváló eszközökké válnának a bűnözők kezében…

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Robotpilóta az autókban
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.