Hamis Facebook profil felismerő alkalmazás

Hamis Facebook profil felismerő alkalmazás

Egy izraeli technológiai cég kifejlesztette a FakeOff nevű alkalmazást, amely abban segítheti a felhasználókat, hogy felismerjék a hamis Facebook profilokat.

Az alkalmazás felépít egy “gyanúsítotti” listát a vizsgálat céljából, majd egy speciális algoritmussal elemzi a belőlük kinyerhető információkat, még a feltételezett csaló profilképét is beszkenneli, hogy megállapítsa, vajon valaki más fotóját használja-e, majd besorolja őket egy egytől tízig terjedő eredetiségi skálán.

“Korábbi statisztikák azt mutatják, hogy a körülbelül 1,35 milliárd Facebook profil legalább 10%-a nem valódi. Mindemellett milliónyi felhasználó létezik, akik hamis személyazonosságokat kreálnak, majd normál facebookozónak tüntetik fel magukat”, nyilatkozta az alkalmazás készítője, Eliran Shachar. “A vizsgálatok 24%-ában az alkalmazás hamisnak jelezte az adott profilt. Egy ilyen profil nagyon összetett tud lenni, és néhány hamisítási jellemzőt csak a felhasználók maguk ismerhetnek fel, pl. a fotószkennelés végső eredményét is csak ők értékelhetik.”

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/02/fakeoff1.jpg

Ellopott személyazonosságok és hamis profilok napi rendszerességgel felbukkannak, de egy ilyen technológia értékes, a felismerést segítő mechanizmust nyújthat a facebookozóknak, hogy beazonosítsák a csalókat. Az alkalmazás kb. 2 hónapja úgy 15 000 felhasználónál fut, úgyhogy máris sokan megtapasztalhatják az ilyen típusú biztonság és védelem értékét.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hamis Facebook profil felismerő alkalmazás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.