A Facebook viszonya a néhai felhasználók adatvédelmi beállításaihoz

A Facebook viszonya a néhai felhasználók adatvédelmi beállításaihoz

Mostanáig a Facebook csak barátoknak és családtagoknak engedte meg az elhunyt Facebook-felhasználók profiljainak megtekintését. Azonban az oldal mostantól tiszteletben fogja tartani a néhai felhasználók adatvédelmi beállításait, és meghagyja azokat úgy, ahogy voltak a tragikus esemény bekövetkeztekor.

„Az emberek innentől fogva olyan formában láthatják ezeket a profilokat, amely megfelel az elhunyt felhasználó adatvédelmi elvárásainak”, nyilatkozták a Facebook részéről. „ Tiszteletben tartjuk a felhasználók életükben hozott döntéseit, míg folyamatosan biztosítjuk a családtagoknak és barátoknak, hogy ugyanazt a tartalmat láthassák, amit mindig is láthattak.”

A Facebook profil el is tüntethető az elhunyt családjának a kívánságára, azonban az oldal azt állítja, hogy továbbra sem fognak belépési adatokat adni senkinek az fennmaradt fiókhoz.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/03/7255840_l.jpg

Az eltávozott Facebook-felhasználók adatvédelmi jogai évekig nagyon kényes témának számítottak, mivel sok család harcolt a fiókokhoz történő hozzáférésért. Nemrégiben történt, hogy John Berlin, egy a közelmúltban elhunyt 21 éves fiatalember édesapja egy YouTube videót posztolt, amelyben a Facebooknak könyörög, hogy engedjék megtekinteni neki a fia visszatekintő videóját (amelyet a Facebook a saját 10. születésnapja alkalmából minden felhasználó részére elkészített, mintegy ajándékként). A videót 700 ezren tekintették meg az első 24 órában, és legalább részben ennek hatására történt, hogy a Facebook engedett álláspontjából a kérdésben.

„Az a helyzet, hogy nem készítettünk visszatekintő filmet az elhunytak fiókjaihoz, de John kérése mindenki szívét megérintette, a mienket is”, mondták a Facebook képviselői. „Azóta sokan mások is kérték, hogy megoszthassák a visszatekintő filmeket a szeretteikkel, és örömmel teljesítjük ezeket a kéréseket.”

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Facebook viszonya a néhai felhasználók adatvédelmi beállításaihoz
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.