Hogyan zabolázzuk meg a nevünkben posztolgató Facebook alkalmazásokat?

Hogyan zabolázzuk meg a nevünkben posztolgató Facebook alkalmazásokat?

Meglehetősen nehéz elkerülni a különböző alkalmazások letöltését, ha a Facebookot használjuk. Persze meg lehet próbálni, de mindig van egy-egy külsős fejlesztőtől származó alkalmazás az oldalon, amelyen keresztül ismerőseink meghívókkal bombáznak, hogy csatlakozzunk, vagy vannak játékok, amelyekben kapcsolataink próbálnak kihívni bennünket.

Abból nem származik probléma, ha letöltjük ezeket az alkalmazásokat, de a felhasználók bajba kerülhetnek, ha nem ellenőrzik gondosan, hogy a szoftver mihez is kezd az információinkkal.

A Bussiness Insider ezért is publikált egy hasznos blogbejegyzést, hogy elmondja az olvasóinak, mi módon előzhetik meg azt, hogy Facebook alkalmazásaik teleszemeteljék ismerőseik üzenőfalát.

Először nyissuk meg Facebook oldalunkat, majd klikkeljünk a beállítások gombra a böngésző ablak jobb felső sarkában. Azután kattintsunk az „Alkalmazások” pontra, amely bal oldalt, jóval az „Általános” alatt található. Innentől a szerkesztésre kattintva már kontrollálhatjuk az alkalmazások minden aspektusát, beleértve, hogy ki láthatja őket, mit tehetnek, és hogy egyáltalán meg akarjuk-e tartani őket. Ha a „közzétehet a nevedben” mellett ráklikkelünk az „X” gombra, azzal letiltottuk, hogy a nevünkben posztoljon a program. Ezzel valóban elkerülhetjük, hogy elárasszuk szeméttel ismerőseinket.

Bár az alkalmazások jó szórakozást nyújthatnak, gyakran több zűrt okoznak, mint amennyit érnek, ha ismerőseinket kezdik zaklatni különböző meghívókkal, üzenetekkel és idővonal-bejegyzésekkel. Ha már nem használjuk őket, a legjobb, ha megszabadulunk tőlük, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hogyan zabolázzuk meg a nevünkben posztolgató Facebook alkalmazásokat?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.