A Facebooknak fontos az internetbiztonság kérdése

A Facebooknak fontos az internetbiztonság kérdése

A Facebook bejelentette, hogy egy szabványosított biztonsági falat fog felépíteni az alapoktól. A ThreatData-nak keresztelt rendszer információkat gyűjt össze a kártevőkről, adathalász és egyéb internetszerte megjelenő biztonsági kockázatokról.

A rendszer ezeket az adatokat arra használja, hogy feltérképezze és modellezze a felbukkanó fenyegetéseket.

A Facebook is közzétett egy posztot ezzel kapcsolatban: „Hogy a világhálót tisztán tartsuk a fenyegetésektől, az óriási kihívást jelent, amely azonban még soha nem volt ilyen fontos.Ezért folyamatosan kell kutatnunk a legújabb típusú támadásokat, és mélységében kielemezni a már létezőket, hogy többet tehessünk az emberek védelme érdekében.”

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/04/22094257_s.jpg

Azzal, hogy a Facebook elmozdult a nyílt forráskódú technológiák irányába, az oldal hatalmas méretű, kiberfenyegetések információit tartalmazó adatbázisokat lehet képes felhasználni.

Az elmúlt év óta a Facebook folyamatosan nyomás alatt volt, hogy bizonyítsa, mind a biztonsági intézkedések, mind a felhasználóik adatvédelmével való törődés fontos számukra. Egy ilyen óriási adathalmaz összegyűjtése megfelelő lépés lehet afelé, hogy az internet megbirkózhasson a kiberbűnözéssel. 

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Facebooknak fontos az internetbiztonság kérdése
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.