Fényt és pompát ígér a csalárd e-mail

Fényt és pompát ígér a csalárd e-mail

Az internet átverőművészei mindig újabb trükkökkel jönnek elő, csak hogy megszerezhessék személyes adatainkat és főként a pénzünket. Egyik témájuk az Illuminati, az az ellentmondásos csoport, amely állítólag a háttérből mozgatja a világ eseményeit.

Most ismét felfedeztek egy spam e-mailt, amely arra buzdítja a címzetteket, hogy legfőbb ideje csatlakozni ehhez a titkos szövetséghez.

„Az Ön e-mail címe is kiválasztásra került, így benne van a 10 szerencsés között, akiknek megadatik a lehetőség, hogy gazdaggá és népszerűvé váljanak, pusztán azzal, hogy csatlakoznak a nagy Illuminati hálózathoz” – olvasható a „ Meghívó a nagy Illuminatiba” tárgyú üzenetben.

Miután valaki válaszol az e-mailre, arra kérik, hogy küldje el a fotóját és néhány személyes adatát. Azután azt mondják, hogy vegyük fel a kapcsolatot egy második személlyel, hogy beszerezzük a „felvételhez szükséges dolgokat”.

A következő stáció az, amikor az áldozat kap egy olyan üzenetet, amely azt sugallja, hogy „futártól” érkezett és a dolgok kézbesítéséről szól. A „futár” ekkor arra kér, hogy eszközöljünk egy pénzátutalást a Western Unionon keresztül. Ha a célba vett személy nem fizet, a csalók további e-mail üzenettel bombázzák, hogy rávegyék a fizetésre. Ez az e-mail már tartalmazza a személy „Illuminati Nemzeti Személyi Igazolványát” is. Ez ugyebár egyértelműen azt mutatja, hogy minden legitim keretek között folyik…

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/04/11998325_s.jpg

„Ez biztosan az egyik legkülönösebb spamkampány, amit eddig láttunk. Természetesen ez is anyagi veszteséget okoz, mint az eddigiek, a legjobb, ha a szemét mappában hagyjuk őket, ahova valók” – jegyezte meg a felfedező Malwarebytes cég elemzője.

„Az üzenet természete olyan, hogy arra csábítja az embert, hogy csak a móka kedvéért is válaszoljon akár, de érdemes észben tartani, hogy a túloldalon kemény bűnözők is lehetnek” – teszi hozzá a szakértő. Az Illuminati-féle csalások már mennek egy ideje, 2013-ban volt az első ilyen meghívás, hogy csatlakozzunk az Illuminati Testvériséghez. Vagyont és hírnevet ígértek a csatlakozóknak.

Feltehetően az e-mail több variációja is rója a köreit, tehát tartsuk nyitva a szemünket, ha olyan üzenetet kapunk, amelyben csatlakozásunkat kérik a nagy Illuminatihoz!

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fényt és pompát ígér a csalárd e-mail
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.