Veszélyes új Facebook opció

A Ziklag System nevű mobilos biztonsági cég elnöke tette közzé a részleteket arról, hogy a Facebook új, az okostelefonok mikrofonját kihasználó fícsöre hogyan törhető fel.

Az eszköz, amelyet múlt héten mutattak beegy bekapcsolható funkció, amely képes felismerni, hogy a felhasználó éppen mit néz vagy mit hallgat, és ez alapján automatikusan készít a Facebook egy posztot, amelyet a felhasználó azután meg is oszthat. Azonban a technológia többek szerint könnyedén meghackelhető kiberbűnözők vagy kormányzati ügynökségek által.

„A Facebook semmilyen ígéretet nem tett, hogy védelmet nyújtana a hackerek ellen, és nem is kell ilyet tennie, hiszen ez be sem tartható”, írták. „A felvetés, hogy egy okostelefon mikrofonja vagy mikrofonjai (egy okostelefonnak általában kettő is van) bekapcsolható egy harmadik fél által, elég rémisztő. Mivel manapság már majdnem mindenki okostelefonnal járkál, annak a valószínűsége, hogy ezt a fícsört előbb-utóbb valaki a saját rosszindulatú céljaira fordítja, elég magas.”

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/06/12257346_s.jpg

Egy petíciót is gyorsan elindítottak (jelenleg 556 000 aláírással), amely arra biztatja a Facebookot, hogy szabaduljon meg még azelőtt ettől az új opciótól, mielőtt egyáltalán a teljes felhasználói bázis rendelkezésére bocsátanák.

„Nem csak, hogy egyenesen ijesztő ez a lépés, de jelentős fenyegetést jelent a privát szféránkra”, írja a petíció szerzője. „A lehetőség ugyan csak opcionális, de sokan még csak el sem olvassák a figyelmeztetéseket. Ha még most, időben cselekszünk, megállíthatjuk a Facebookot, mielőtt még esélye lenne elindítani az új fícsört.”

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Veszélyes új Facebook opció
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.