Törölték a Trónok Harcát!

Egy olyan üzenet terjed a Facebookon, mely azt állítja, hogy az HBO nagy népszerűségnek örvendő fantasy sorozatát, a „Trónok Harcát” elkaszálták. A felhasználókat arra ösztönzik, hogy rákattintsanak egy a „Googonline.com”-ról származó linkre, hogy további részleteket is megtudjanak az esetről.

Természetesen az üzenet csak kacsa, amelyet arra találtak ki, hogy kihasználja a show hihetetlen nézettségét és a vad online vitákat, melyeket a hír generál.

Amikor a felhasználó ráklikkel a linkre, egy olyan weboldalra kerül, amely figyelmezteti, hogy a Java plug-in verziója frissítésre szorul. Ekkor az oldal felkínálja letöltésre a Java Version 7 Update 25-öt, amely minden valószínűség szerint valójában egy kártevő. Ahogy az átverést felfedezője, Graham Cluley antivírus-szakértő, rámutat, az a Java verzió, amelyet az oldal felajánl, még csak nem is valós.

„Még ha a Java Version 7 Update 25 lenne a Java legutóbbi verziója is (amely nem az, mert jelenleg a Java Version 7 Update 60 és a Java Version 8 Update 5 a legfrissebb), mindig körültekintően kell letölteni a frissítéseket a hivatalos weboldalon kívülről”, írja Cluley. „Nagy az esélye, hogy egy ilyen letöltés kártevőt tartalmaz, és a számítógépünk megfertőzésére tervezték.”

Azonban, ha egy pillantást vetünk a hamis URL-re, az már elég ahhoz, hogy tudjuk, hogy mindössze egy újabb internetes kacsáról van szó.

Forrás: Facecrooks, IMDb

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Törölték a Trónok Harcát!
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.