Az iPhone 6 máris slágertermék! A csalók szerint…

Az iPhone 6 körül kialakuló, egyre növekvő felhajtással együtt a kiberbűnözők is profitot remélnek a hírekből, és megpróbálják az okostelefon megjelenéséről szóló, valójában adathalász célzatú e-mailekkel átverni a gyanútlanokat.

Az üzenet azt a látszatot kelti, hogy a sales@apple.com-tól érkezik (az Apple értékesítési részlegétől), és az e-mail tárgyában olyan szóhasználattal élnek, amely azt sugallja, hogy a cupertinói cég új készüléke már meg is jelent. Az üzenet tartalmaz egy linket is, amire kattintva persze egy adathalász oldalra kerülünk.

A bűnözők terjengős mondatokkal próbálják az e-mailt minél valóságosabbnak feltüntetni, különböző képeket is felhasználtak, és egy rövid leírásban dicsérik a telefon új fícsöreit.

A iPhone 6 leírását úgy szövegezték, hogy hasonlítson az Apple-től elvárt és megszokott öndicséretekhez. „Nagyobb kijelző, még jobb felhőintegráció. Rögzítsd, szerkeszd és oszd meg videóidat, mint még soha ezelőtt! Vékonyabb, gyorsabb, fényesebb. Fedezz fel még több lehetőséget, amely az iPhone 6-ot a legjobb iPhonná teszi!”, írja az átverős üzenet.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2014/07/15052807_l.jpg

Egy iPhone-rajongó azonban könnyen kitalálhatja, hogy az üzenet csak egy spam, annak ellenére, hogy a csalók hozzátettek olyan specifikációkat is a leíráshoz, amelyek a médiában már jó ideje keringenek. A legerősebb nyom, ami alapján kiszúrható az átverési szándék – eltekintve az adathalász oldal kétes doménnevétől –, az az, hogy az Apple még csak meg sem erősítette a telefon kibocsátását.

Az alkatrészekről kiszivárgott képek, amelyeket elméletileg az iPhone 6-ben fognak használni, még csak most kezdtek felbukkanni, és a tömegtermelésük még el sem kezdődött.

Feltehetően az Apple az új készülék bevezetését szeptember környékére tervezi, szóval a várakozásnak még egyáltalán nincs vége. Természetesen különböző csatornákon folyamatosan fognak érkezni a hivatalos hírek az iPhone 6 fejlesztéséről.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az iPhone 6 máris slágertermék! A csalók szerint…
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.