Sok áldozatot követel a mobilos Messenger alkalmazás

Hozzászokhattunk már a riasztó információkhoz, hogy a Facebook miként is kezeli adatainkat. Az új kötelező, különálló Messenger alkalmazás szerződési feltételei sem jelentenek kivételt ez alól.

A Facebook a közelmúltban bejelentette, hogy akik használni akarják üzenetküldő szolgáltatásukat okostelefonjaikon, le kell, hogy töltsék a különálló applikációt, és innentől kezdve nem lehet majd üzeneteket küldeni a Facebook fő alkalmazásból. Azonban a letöltéshez el kell fogadni néhány eléggé megkérdőjelezhető feltételt.

Álljon itt néhány a sok, magánszférát sértő engedélyből, amelyre rá kell bólintani az alkalmazás használatához:

– Engedélyezzük az alkalmazásnak, hogy telefonszámokat hívjon a beavatkozásunk nélkül. Ez nem várt és nem kívánt költséget és zavaró hívásokat okozhat. A szándékoltan kártékony alkalmazások rendelkeznek egyébként hasonló fícsörökkel.

– Engedélyezzük az alkalmazásnak, hogy beleláthasson a telefon naplójába, így tudomást szerezhet a kimenő-bejövő hívásainkról is. Ezzel lehetővé is válik, hogy egyes alkalmazások elmentsék a hívásnaplóinkat, a kártékonyabbak pedig meg is osztják ezeket a tudomásunk nélkül.

– Engedélyezzük, hogy hangot vegyen fel a telefon mikrofonjával. Így bármikor rögzítheti beszélgetéseinket a külön engedélyünk nélkül.

– Engedélyezzük az alkalmazásnak, hogy képet és videót rögzítsen telefonunk kamerájával. Így ezt szintén külön engedélyünk nélkül teheti meg, amikor csak „úgy gondolja”.

legtöbb ingyenes alkalmazás igényli, hogy a felhasználók különböző engedélyeket adjanak, amelyek néha elég drasztikusnak tűnhetnek, azonban ezek csak reklámcélból gyűjtenek adatokat. A Facebook új alkalmazásának azonban sikerült egy új, rémisztő, a magánszférát erőteljesen sértő szintre emelni ezt a koncepciót.

Forrás: Facecrooks

1 Comments

  1. Jaskari szerint:

    Hát… Elég ijesztő, de ha kicsit belegondol a dolog működésébe valaki, ezekre az engedélyekre szüksége is van az app-nak.
    – Telefonszámhivás… másképp hogyan tudna beszélgetést folytatni neten keresztül ?
    -Telefonnapló – kb ugyanaz…
    – Hangfelvétel… háát.. mikrofon nélkül nehéz telefonálni…..
    – Képet videót vegyen fel…. ha van kamera nélküli videotelefonálásra mód, engem is érdekelne !!!
    Szerintem….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sok áldozatot követel a mobilos Messenger alkalmazás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.