Hogyan rejtőzzünk el az idegesítő Facebook barátok és ismerősök elől?

Mindnyájan voltunk már olyan helyzetben, hogy kaptunk egy ismerősnek jelölést valakitől, és legszívesebben nem fogadtuk volna el. Lehet, hogy csak bűntudatunk volt, vagy kötelességnek éreztük, vagy egyéb ok játszott közre, de végül csak elfogadtuk a felkérést.

Szerencsére a Facebook rendelkezik beépített eszközökkel, amelyekkel enyhíthetjük az ilyen, sokszor kínos szituációkat.

Ha egy személy csak egy távoli ismerős, és nem akarjuk, hogy mindenről tudjon, amit a Facebookon csinálunk, akkor a legegyszerűbb, ha berakjuk a „távolabbi ismerősök” listába. Ezek után az alapértelmezett megosztási opciót át kell állítani „Ismerősök, kivéve a távolabbi ismerősök”-re. Ezután már semmilyen jövőbeni tevékenységet nem észlel ez a kör, hacsak nem változtatjuk meg szándékosan a közönséget.

friends_except_acquaintances

 

Egy másik módja annak, hogy elérjük ugyanezt az eredményt, az, hogy a nem túl szívesen fogadott ismerőst hozzáadjuk a „korlátozott ismerősök” listához. Ezt a listát a Facebook beállítások „Tiltás” részéből érhetjük el. A „lekorlátozott” ismerősök ezután már csak a nyilvános bejegyzéseinket láthatják.

Azt azonban jó észben tartani, hogy ezek a személyek még mindig hozzáférhetnek a profilunk és információink egyéb elemeihez. Ha valakit valóban nem ismerünk, akkor a legjobb, ha egyáltalán nem vesszük fel ismerősnek.

Ha nincs kedvünk valakivel csevegni a Facebookon,a legjobb módszer ilyenkor, ha elrejtjük magunkat a chatről. Ezt úgy érhetjük el, hogy ráklikkelünk a fogaskerék ikonra a jobb alsó sarokban, és ott kiválasztható, hogy kikapcsoljuk-e teljesen a chatet, vagy csak minden ismerős vagy csak néhány ismerős számára tesszük láthatóvá magunkat.

advanced_chat_settings

Ha mobileszközön használjuk a Facebook alkalmazást, ott is beállíthatjuk mindezt. Az asztali PC beállításai alapból nem érvényesülnek a telefonon.

Innentől kezdve a saját szabályaink alapján oszthatunk meg bármit vagy chatelhetünk a nekünk fontos személyekkel.

Forrás: Facecrooks

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hogyan rejtőzzünk el az idegesítő Facebook barátok és ismerősök elől?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.