Megerősített német védelem – A G Data már a külső alkalmazások sérülékenységeit is befoltozza

Magyar nyelven is bemutatta új lakossági antivírus programjait a kiváló felismerési arányairól ismert G Data. A szoftverek megerősített védelmet nyújtanak böngészés és internetes bankolás közben, valamint megakadályozzák a jelszavak és hitelkártya adatok kifürkészését.

A számítógépes vírusfertőzések 90 százaléka a számítógépre telepített alkalmazások sérülékenységei miatt következik be. A bűnözők kihasználják, ha a Java környezetben, az Adobe vagy a Microsoft szoftvereiben marad egy nyitott kiskapu, és ezeken keresztül veszik át az irányítást a teljes rendszer felett.

A G Data új modulja az ilyen külső alkalmazásoknak a sérülékenységeit felügyeli, és teszi azokat kihasználhatatlanná a bűnözők számára. Az úgynevezett exploit védelem minden új lakossági windowsos G Data termék integrált részét képezi.

Emellett a valós idejű, proaktív billentyűzetfigyelés elleni védelem azt akadályozza meg, hogy a bűnözők rögzítsék a begépelt jelszavakat és hitelkártya adatokat. Az új technológia a vírusleírásoktól (szignatúráktól) függetlenül működik, és valós időben akadályozza meg a billentyűzet leütéseinek rögzítését.

A G Data otthoni termékeinek zászlóshajójába, a G Data TotalProtection szoftverbe ezen túlmenően felhő alapú mentési technológia is került, melynek segítségével a helyi külső meghajtók mellett akár a Dropboxba, vagy más hasonló szolgáltatóhoz is menthetjük fontosabb mappáink tartalmát. Az ütemezhető mentések titkosíthatók, valamint jelszóval védhetőek a nagyobb biztonság érdekében.

A G Data szoftverek alapvető tulajdonságai ugyanakkor nem változtak, a német vírusirtóban továbbra is megtalálható az egymással optimalizáltan együttműködő két független szignatúramotor és a CloseGap technológia, valamint a heurisztikus és a felhő alapú védelem is. Az új termékek ingyenes, magyar nyelvű próbaváltozata már letölthető a vírusirtó.hu weboldalról.

12 Comments

  1. Szántai Attila szerint:

    Üdv!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy hol lehet Magyar nyelvre állítani? A total protection verzió van fent. Előre is köszönöm a választ.

    • Kedves Attila,

      Egyszerűen le kell tölteni a magyar verziót a weboldalunkról, és telepíteni a gépre. Ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval tudja majd használni, mint az angol verziót.

      A telepítés előtt javasoljuk az angol verzió kézi eltávolítását.

  2. Domonkos Dani szerint:

    Én nem használtam sose G Datát, mindenki isteníti. Én elismerem sőt tudom,hogy mekkora király 😀 De akkor mondja már meg nekem valaki. Ennek a virusirtónak miért ilyen kicsi a népszerűsége?

    • Kedves Dani, Mi csak másfél éve vagyunk elérhetőek Magyarországon, míg a többiek már korábban itt voltak.

    • Én 2010 óta használom több gépen. Azóta rengeteget fejlődött az GD InternetSecurity. Az első időszakokban igencsak leterhelte a gépet, jelenleg már – szinte – észre sem veszem, amikor frissíti a vírusadatbázist. Maximálisan meg vagyok vele elégedve 🙂

  3. Simon Tamás szerint:

    Ez melyik változatban elérhető?
    Illetve hallotak-e az USB keyboard guard-ról?

    • Kedves Tamás, az összes windowsos lakossági termékben benne vannak a funkciók. Az USB keyguard ingyenesen letölthető a nemzetközi oldalról, de egyelőre nem kezdtük el népszerűsíteni a magyar oldalakon, mivel nem találkoztunk olyan fenyegetéssel, ami kihasználja a sérülékenységet.

  4. Peszt Lajos szerint:

    Már a második éve problémamentes a család összes számítógépe! Azért, mert a GD TotalProtection-t használjuk mindannyian. Egyszerűen kezelhető, pontos, precíz és még olcsó is, pedig többgépes jogot vásároltam. Szerintem ez ma a legjobb! Ajánlom másoknak is.

  5. Béla Végh szerint:

    G data internet security , én is ezt használom ,kifogástalanul működik !!!

  6. programfrissítéssel új verzió is elérhető ?

  7. Soós József szerint:

    A legjobb 1 éve használom azóta “probléma” mentes a gépem!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megerősített német védelem – A G Data már a külső alkalmazások sérülékenységeit is befoltozza
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.