Az Európai Bizottság támogatásával létrejött IPACSO projekt szervezői idén első alkalommal díjazták az európai kontinens IT-biztonsági cégeit és technológiáit. A leginnovatívabb gyártó díját a német G Data nyerte el kreatív megoldásainak és az új fenyegetésekre adott reakciói gyorsaságának köszönhetően.

Az IPACSO projektet eredetileg két egyetem (az ír Waterford Institute of Technology és a német Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) és három iparági szereplő (Vasco Data Security, Espion Group és LSEC) indította el annak érdekében, hogy támogassák az innovatív kiberbiztonsági megoldások európai fejlesztését.

logo.ipacso.pngAz idén első alkalommal kiosztott, az „Év Leginnovatívabb Kiberbiztonsági Cégének” járó díjat a G Data kapta. A szakértő zsűri az indoklásban kiemelte, hogy a német vírusirtó cég rendkívül gyorsan ad választ az új fenyegetésekre, és hatékony eszközöket fejleszt a védekezéshez. Erre példa a nemrég bemutatott, a felhasználók számára is ingyenesen elérhető G Data USB Keyboard Guard alkalmazás, mely az úgynevezett Bad-USB sérülékenység elleni védekezést teszi lehetővé.

G DATA USB KEYBOARD GUARD EN2.jpgMint ismert, a Bad-USB a perifériák (például az USB meghajtók) firmware-jét támadja meg. Az eszközökben használt elektronika vezérlőkódját át lehet írni úgy, hogy a módosított periféria segítségével a bűnözők átvehetik a megtámadott számítógépek irányítását. A G Data USB Keyboard Guard ellenőrzi a perifériák azonosítóját, és figyelmezteti a felhasználót a veszélyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Innovációs díjat nyert a G Data
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.