A Facebook megvédené a részeg felhasználókat. Maguktól…

A közösségi médiában gyakorta megesik az a szerencsétlenség, amikor egy ittas felhasználó olyan képet készít és persze meg is oszt magáról, amit nem feltétlenül kellene.

Azonban most a Facebooknál a szakértők azon dolgoznak, hogy mesterséges intelligencia segítségével figyelmeztessék a felhasználókat, még mielőtt olyat osztanának meg a nyilvánossággal, melyet később megbánnának.

Yann LeCun, aki a Facebook Mesterséges Intelligencia Kutató Laboratóriumát felügyeli, azt nyilatkozta a Wired magazinnak, hogy egy olyan eszköz megalkotása lebeg a szemük előtt, amely képes különbséget tenni a fényképeken lévő józan és ittas ábrázatok között.

A program a következő megjegyzéssel figyelmeztetné a felhasználót: „Ez a kép publikussá lesz téve. Biztosan azt akarja, hogy a főnöke és az édesanyja is lássa?

34381973_l

A szoftver nem csak, hogy segít a felhasználóknak cselekedeteik mérlegelésében, de ahhoz is hozzájárul, hogy biztonságban maradjanak, mivel azon is dolgoznak, hogy a program akkor is figyelmeztessen, ha egy másik ismeretlen felhasználó a jóváhagyásuk nélkül olyan fotót tesz közzé, melyen ők is szerepelnek.

Persze ez az ötlet, hogy a Facebook olyan szinten elemezzen egy fotót, hogy megmondhassa, hogy valaki józan-e vagy sem, elég rémisztőnek tűnhet. A technológia azonban egyáltalán nem olyan távoli, mint amilyennek látszik.

A Facebook arcfelismerési technológiája már most a legfejlettebbek közt van a világon. Tehát már csak idő kérdése, hogy a Facebook mikor emeli egy következő szintre a felhasználók megfigyelését. Hogy ez jó vagy rossz, azt majd az élet eldönti.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Facebook megvédené a részeg felhasználókat. Maguktól…
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.