Észak-Korea megduplázta kiberhadseregének állományát

A katonai hackereket az ország elitjébe sorolják. Egy friss adat szerint a kommunista országban nem kevesebb mint 6000 embert képeztek ki kiberincidensek végrehajtására.

Ez az információ a dél-koreai hadügyminisztériumtól származik. Egy 2013-as jelentés szerint ez a létszám akkor még csak pont a fele volt. Ráadásul az e tárgyban mutatott tehetséget különösen díjazzák Észak-Koreában.

A déli információk szerint az északi kiberharcosokat arra képzik, hogy Dél-Koreát pszichológiailag és fizikailag is képesek legyenek megbénítani.

2007-től kezdve legalább hat, Dél-Koreát célzó kibertámadást lehetett az északiak számlájára írni, míg számos más, üzleti cégek és kormányzati ügynökségek rendszereit becélzó támadást sikerült csírájában elfojtani, mielőtt bármi kárt okozhattak volna.

Az Észak-Korea által online pusztításra alkalmazott kiberelit létszáma a források szerint 2008-ban még csak 1800 fő volt, és a titkos 121-es ügyosztálynak nevezett részleghez tartoztak.

Ezeket a tehetséges embereket a kormányzat választja ki a gépészeti egyetem első 100, legjobb eredményt elért végzőse közül. Őket tekintik a hadsereg elitjének, és nagy jutalmakban részesülnek munkájuk fejében, amely munkának ugye leginkább Észak-Korea területén kívül van hatása.

35070868_l

Néhány esetben már 17 éves korukban besorozzák a fiatalokat és elküldik őket kínai és orosz egyetemekre. Korábbi jelentések szerint a kiválasztás akár már általános iskolás korban megtörténik, ha a gyerekek különös érdeklődést mutatnak a matematika és egyéb tudományok iránt.

Tetteiket a világ hírcsatornái visszhangozzák, miként a legelhíresültebb műveletüket is, amelynek a DarkSeoul (Sötét Szöul) nevet adták, és amely négy éve Dél-Korea ellen került végrehajtásra.

A Symantec szerint az elkövetők olyan támadást indítottak, amely információkat törölt a célba vett médiacsoportok és bankok számítógépeiről, hasonlóan a Sony ellen 2014 novemberében elkövetett akcióhoz.

A DarkSeoulnak egy túlterheléses (DDoS) támadás is részét képezte, amelyet június 25-re időzítettek, s amely így pontosan egybeesett az koreai háború kezdetének 63. évfordulójával.

Ha igazak a kiberhadsereg hatezres létszámára vonatkozó értesülések, akkor kijelenthetjük, hogy valószínűleg Észak-Koreának van a világon a legnagyobb ilyen típusú feladatokat ellátó hadereje. Ennek ellenére az országban az internetlefedettség csak szórványosnak mondható, és a hálózati kapcsolódás Kínán keresztül történik. Ez az oka annak, hogy a kibertámadások, melyek hátterében bizonyíthatóan Észak-Korea áll, Kínában és egyéb országokban lévő gépekre vezethetőek vissza.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Észak-Korea megduplázta kiberhadseregének állományát
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.