Ütős ajándékok a veretlen ökölvívótól

Floyd Mayweather, a makulátlan mérlegű bokszbajnok a legutóbbi celebritás, akinek a nevét felhasználták egy oldal létrehozásához a Facebookon, amely azt hirdeti, hogy a bokszoló számolatlanul szórja pénzét véletlenszerűen kiválasztott rajongóknak.

A bűnözők által létrehozott Facebook profil a „Floyd Mayweather HQ”, amiről jobb, ha tudjuk, hogy semmiféle köze nincs a bajnokhoz. Az oldal jelen sorok írásakor is aktív még, és 68 ezren kedvelik.

Az elkövető legutóbbi posztjaiban különböző dolgokat ajánlott fel a szurkolóknak, hol 3 millió, hol 2 millió dollár üti a markát egy szerencsésnek, de előfordult, hogy a nyertesnek be kellett (volna) érnie egy Bugatti Veyronnal. Persze előfordult az is, hogy a nagylelkű sztár 10 millió dollárt osztott szét 10 ezer szerencsés között. Bizonyítékként, hogy a pénz valódi, a csaló posztolt egy képet egy dohányzóasztalról, amely teljes egészében dollárkötegekből készült, de a világ leggyorsabb sorozatgyártású autójáról is akad kép az oldalon.

Az elvárás egyszerű a rajongók felé, és még csak arra sincs szükség, hogy az áldozatok elnavigáljanak egy külsős weboldalra, hogy jogosultakká váljanak az állítólagos nagy nyereményekre. Egy sima lájkolás, megosztás és kommentelés elegendő is, hogy benevezzenek a díjra.

Ezek önmagukban nem okoznak kárt a felhasználóknak, de hozzásegíti a csalókat, hogy elérjék céljukat, amely egy oldal népszerűségének maximalizálását jelenti, hogy ezek után jó áron eladhassák az oldalt marketingeseknek vagy más kiberbűnözőknek, akik aztán legálisnak ritkán nevezhető céljaikra használnák azt fel.

10444428_792725424152433_9181408850866434571_n

Ezt a fajta tevékenységet lájk farmolásnak nevezik. Az oldalt a legmagasabban licitálónak adják el minden információval együtt, amit csak az oldal tartalmaz, beleértve a kommenteket és a felhasználói neveket is.

Hogy a csalás még hihetőbb legyen és még több embert odavonzzon a közösségi hálózatról, a csalók posztoltak gratuláló üzeneteket is olyanok részére, akik elvileg szerencsés nyertesei a sorsolásoknak.

Gratulálunk a kis Emily Meyersnek, az 1 millió dollár nyertesének! Most már lehetőség nyílik, hogy elvégezzék rajta a sürgős szívsebészeti beavatkozást! Ez egy nagyon nagy dolog, amit az édesanyja megtehet, most, hogy már rendelkezésre áll a szükséges pénz! És Te lehetsz a következő szerencsés nyertes, mert bármit megtehetek, és mindig tartom is a szavam!”, és ehhez hasonló lelkesítő szövegek állnak az oldalon.

Floyd Mayweather 47-szer győzött, még nem szenvedett vereséget, és a következő nagy csatája Manny Pacquiao ellen lesz május elején, ezért is kerülhetett most a bűnözők fókuszába.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ütős ajándékok a veretlen ökölvívótól
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.