Érkezik a munkakeresők megmentője

Egy új, Clearnek (Törlés) keresztelt alkalmazást jelentettek be a héten, amely megkeresi és kitörli azokat a posztjainkat a közösségi médiából, amelyek rossz fényt vethetnek ránk. Rácsatlakozik a Facebookra, az Instagramra és a Twitterre, majd felkutatja a sértő vagy gusztustalan nyelvezetű posztokat, különböző algoritmusokat és egy IBM szuperszámítógép erejét felhasználva.

Az alkalmazás Ethan Czahor agyszüleménye volt, akit Jeb Bush politikai kampányában betöltött pozíciójából rúgtak ki néhány korábbi, sértő hangvételű posztjai miatt, amelyet újságírók és politikai ellenfelei ástak elő a múlt homályából. Czahor azt mondta, hogy ezek a nem szalonképes kommentek csak korábbi ártalmatlan viccek voltak, amelyekről egy idő után megfeledkezett, és most azt a célt tűzte ki, hogy a fiatal közösségi médiafelhasználókat ne tudják meghurcolni múltjuk miatt, mint ahogy vele is tették.

31645860_l

„Ez bárkivel megtörténhet, bármilyen területen, nem csak a politikai színtéren. A munkaerőpiacra most belépők vagy akár magasabb pozíciókba pályázók akár 10 évvel korábbi kommentjei is megtalálhatóak a virtuális térben, és ez egy új, kezelésre váró szituációt jelent ennek a generációnak”, mesélte Czahor a TIME Magazinnak.

Az alkalmazás megpróbálja kiszúrni az érzékeny kifejezéseket, beleértve például a „meleg”, „fekete” és „amerikai” szavakat. Azonban ennél egy fokkal tovább is megy, kielemzi a poszt mögött megbúvó érzelmeket, így határozva meg, hogy melyik lehet túlságosan is negatív kicsengésű. Az alkalmazás még nem tökéletes, folyamatosan dolgoznak rajta, de remélhetőleg hamarosan eljut a felhasználókhoz egy finomított verziója. Persze az a legjobb, ha valakinek nem is kell használnia egy ilyen jellegű alkalmazást.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érkezik a munkakeresők megmentője
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.