Az USBKill megvédheti adatainkat

Az USBKill egy olyan eszköz, amely segít elzárni az adatokat a számítógép lekapcsolásával, amely akkor történik meg, amikor bármiféle aktivitást észlel az USB portok valamelyikén. Ez jól jöhet azoknak, aki adataikat biztonságban akarják tudni.

Ha valaki csatlakoztat vagy eltávolít egy USB eszközt a rendszerből, az USBKill megszünteti a számítógép működését és az adatok titkosítására kényszeríti azt.

A „termék” egy Python szkript, amely a keresztségben az USBKill nevet kapta, és ahogy a fejlesztők mondják, jól jöhet, például amikor a gépünket ellopják egy nyilvános helyen, megelőzhetjük, hogy a tolvaj hozzáférjen a rajta lévő adatainkhoz.

Az USBKill a hackerek számára is hasznos lehet, amikor a rendőrség meglepetésszerű látogatást tart náluk, és nincs idejük lezárni a laptop fedelét.

„A rendőrségnek egy kurzormozgatót kell használnia, hogy megelőzze a képernyővédő és az alvó mód aktiválódását”, mondta h3phaestos, az USBKill megalkotója, amikor az eszköz működését részletezte.

Egy másik, általa vázolt megoldás az, hogy az USB meghajtót kössük a csuklónkhoz, és indítsuk el a szkriptet. Ha valaki megpróbálja ellopni laptopunkat, az USB drive kirántásával a gép automatikusan lekapcsol, és az adataink védettek lesznek.

A projekt egyelőre csak ezt az alap funkciót tartalmazza, de a készítő azt tervezi, hogy több paranccsal is kiegészíti, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy egyénileg beállítsák, hogy mi legyen a válaszreakció az USB tevékenység észlelésekor.

Bár egyelőre úgy tűnik, hogy leginkább csak a kiberbűnözők profitálhatnak az USBKill megjelenéséből, a szkript olyan esetekben is hasznos lehet, amikor a hatóságok mindenféle jogi alap nélkül próbálják átkutatni számítógépünket.

Sőt, az aktivisták és újságírók számára is jól jöhet, főként azokban az országokban, ahol a szabadságjogok csorbát szenvednek. Ezzel elrejthetik forrásaik kilétét vagy az illegálisnak minősített kommunikációjukat.

Forrás: Softpedia

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az USBKill megvédheti adatainkat
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.