Lopott fotókkal ismerkednek a Tinderen

Egy 27 éves angol nő megtanulta a leckét, hogy alaposabban meg kell védenie facebookos fotóit. Azt történt ugyanis, hogy egy férfi ismerőse talált egy kamu profilt a Tinderen, a népszerű randioldalon, amely az ő fotóival ékeskedett. A nő érthetően nem volt boldog ettől a ténytől.

„Ez most egy olyan szituáció, amely bármely nőt érinthet, és sajnos gyakoribb, mint gondolnánk”, nyilatkozta az eset kapcsán dr. Laura Toogood, a Digitalis igazgatója a Telegraphnak. „Ez a rideg valóság, hogy a privát fotóinkat és más személyes információkat ismeretlenek a tudomásunk és engedélyünk nélkül felhasználhatják és terjeszthetik. A személyazonosság-lopás ellen azonban van lehetőségünk a védekezésre.”

Az áldozat nő Facebook profilja hozzá volt kapcsolva az üzleti tevékenységéhez, ezért nem igazán igyekezett, hogy fiókját teljesen lezárja. Felvette a kapcsolatot a Tinderrel és a Facebookkal is, hogy értesítse őket a csalásról, de mindkét platformnál azt kérték tőle, hogy szolgáltasson több információt a kamu fiókról.

30145195_l

A Tinder szóvivője elmondta, hogy bárki, aki hamis Tinder profilt talál a saját képeivel, jobb, ha rögtön felveszi a kapcsolatot a Facebookkal, mivel a Tinder alkalmazás minden adatot a Facebookról szed össze, ami pedig ez esetben azt jelenti, hogy ellopták az érintett személyazonosságot, és minimum duplán létezik a Facebookon a profilja.

Összegezve, a leghatékonyabb védekezés az ilyen jellegű csalások ellen az, ha legerősebb szintre állítjuk a képekkel kapcsolatos adatvédelmi beállításainkat, és árgus szemmel figyeljük a Hírfolyamunkban feltűnő, saját magunkat ábrázoló fotókat. Persze, ez utólag már csak sovány vigasz annak, aki már áldozatul esett.
„Tehetetlennek érzem magam. De ami még rosszabb, az az, hogy ezek a technológiai cégek, amelyek tudnának segíteni a dolgon, nem teszik”, mondta az elkeseredett angol nő.

Érdemes megjegyezni, hogy a profilképük és a borítóra kirakott fotónk mindig publikus, és ezen nem is lehet változtatni! A többi fotónkat érintően pedig mindig körültekintően kell megválasztani azt a kört, amely láthatja ezeket.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lopott fotókkal ismerkednek a Tinderen
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.