iOS menedzsment és USB védelem a G Data új vállalati termékeiben

A G Data vállalati vírusvédelmének új generációjába bekerült a BadUSB eszközök elleni védelem, valamint az iOS okostelefonok és tabletek menedzselésének lehetősége.

A G Data vállalati termékeinek új, 13.2-es verziója a windowsos és linuxos kliensek és szerverek, valamint az androidos okostelefonok és tabletek mellett kiterjeszti a védelmet az iOS operációs rendszerre is. Az iPhone-ok és iPad-ek védelme így központilag menedzselhetővé válik, az adminisztrátorok a központi konzolon keresztül érvényesíthetik a testre szabott biztonsági házirendeket és beállíthatják az eszközök lopásvédelmét.

Ezzel együtt a német vírusvédelmi cég megtartotta egyszerű licencelési módszerét: függetlenül attól, hogy az adott eszköz szerver, kliens vagy okostelefon, és függetlenül attól, hogy az eszköz milyen platformon fut, mindig egyetlen kreditnek számít a licencelés szempontjából.

A védelem új platformra történő kiterjesztése mellett a termékekbe bekerült a BadUSB eszközök elleni védelem is. A manipulált USB eszközök elleni védelmet a G Data tavaly augusztusban, a világon elsőként mutatta be, amivel elnyerte az Európai Unió IPACSO programjának innovációs díját. A megoldás azok ellen a pendrive-ok ellen biztosít védelmet, melyek megtévesztő módon billentyűzetként azonosítják magukat az operációs rendszer számára, és így megpróbálják átvenni a számítógép irányítását. A védelmi komponenst a központi menedzsmenten keresztül konfigurálhatják az adminisztrátorok, akik itt láthatják a blokkolt és engedélyezett USB billentyűzeteket is.

A G Data vállalati termékeinek áttekintése

A G Data AntiVirus Business két független vírusirtómotorral hajtott védelmet biztosít a szerverek és a kliensek számára, központilag menedzselhető. Fut a szervereken, asztali számítógépeken és notebookokon, védelmezi a windowsos, linuxos, androidos és iOS operációs rendszert futtató eszközöket, anélkül, hogy lelassítaná azokat.

A G Data ClientSecurity kliensoldali tűzfallal és levélszemétszűréssel egészíti ki a vírusvédelmet, a G Data EndpointProtection pedig ezen komponensek mellett tartalmazza a házirendkezelőt is. Ez lehetőséget ad a teljes tartalomszűrésre, alkalmazások blokkolására és a külső meghajtók, valamint az internet elérésének korlátozására. A megoldásokat a G Data MailSecurity egészíti ki levelezésvédelemmel, amely magába foglalja a hatékony spamszűrést és a levelezés vírusvédelmét is.

A szoftverek gépigénye

G Data Kliensvédelem, ManagementServer, G Data MailSecurity (32 bit/64 bit): Windows 8.1/8/7/Vista SP1/XP (32 bit), Windows Server 2003/2008/2012, legalább 1 GB RAM
G Data Administrator / G Data WebAdministrator / G Data MailSecurity Administrator: Windows 8.1/8/7/Vista/XP, Windows Server 2003/2008/2012, legalább 1 GB RAM
G Data Security Client for Linux (32 bit/64 bit): Debian 6.0 és 7; OpenSUSE 11.4, 12.2, 12.3 és 13.1; Suse Linux Enterprise Server 10 SP4, 11 SP3 és 12; Red Hat Enterprise Linux 5.11, 6.6 és 7.0; Ubuntu 10.04.4 LTS, 12.04.5 LTS, 14.04.1 LTS és 14.10; CentOS 5.11, 6.6 és 7.0; Fedora 19, 20 és 21

Elérhető próbaverzió

A G Data vállalati termékeinek kipróbálásához ingyenes, 30 napos próbaverziókat biztosít hivatalos magyarországi képviseletén keresztül a következő webcímen: https://virusirto.hu/cegeknek/informaciok/demo/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

iOS menedzsment és USB védelem a G Data új vállalati termékeiben
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.