Csábító nők zsarolnak Skype-on keresztül

A Microsoft online kommunikációs hálózata sok csalónak biztosít játszóteret, beleértve olyan nőket is, akik némi udvarlással elérik a férfiaknál, hogy vetkőzzenek nekik a kamera előtt, majd azzal zsarolják meg őket, hogy nyilvánosan megosztják a kompromittáló képeket.

Az ilyen akciókat természetesen vonzó nők hajtják végre, és olyan Skype felhasználókat vesznek célba, akiknek a profilja jelzi, hogy az erősebb nem tagjai. Egy kis mézes-mázas csevegéssel ráveszik az áldozatot, hogy mutasson meg olyan testrészeket is, amit inkább csak intim szituációban szokás, majd pénzt kérnek a felvételek visszatartásáért.

A zsarolás valóságos, mivel rögzítik a teljes videocsevegést, és ha ilyen erős bizonyítékkal kell szembenézni, a legtöbb áldozat valószínűleg teljesíti a követelést, különösen, ha még azzal is megfenyegetik, hogy a videót vagy képeket online is közzéteszik olyan látogatott helyeken, mint a Youtube, ahol az egész világ láthatná őket kissé alulöltözötten.

A legrosszabb az egészben, hogy a zsarolás nem áll le az első kifizetés után, később is felveszik a kapcsolatot az áldozatokkal, további összegeket követelve.

38791109_l

Az Online Threat Alerts szerint a pénzátutalást a Western Unionon keresztül kérik végrehajtani a zsarolók, mert így nem lehet lenyomozni a pénz útjának a végén a felvevő személyét.Tehát jobb, ha mindenki a kellő óvatossággal kezeli az ismeretlen, ámde vonzó személyektől származó hívásokat, és nem keveredik bele olyan tevékenységbe, amely később visszaüthet rá. Csak annyira bízzunk meg valakiben a virtuális térben, mint a valós világban is tennénk. Egyébként a szoftver, amely rögzíti a csetelést, nem észlelhető a vonal másik végén.

Némi önismeret sem árt a szituáció megfelelő kezeléséhez, hiszen ha a valós világban nem próbálnak meg bennünket felcsípni vonzó nők, nem valószínű, hogy ez megtörténne akár online.

Forrás: Softpedia

2 Comments

  1. Júlia Szél szerint:

    😀 Elképzeltem a főnökömet amint vetkőzik… jajj!!! 😀

  2. Peszt Lajos szerint:

    Van erre statisztika?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Csábító nők zsarolnak Skype-on keresztül
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.