Figyeli a Facebook a szivárványos fotós felhasználókat?

A Facebook adatvédelmi visszásságain már senki nem lepődik meg, tudjuk, hogy az oldal majdnem minden felhasználói információt nyomon követ.

Néhány kritikus ezért is figyelte felhúzott szemöldökkel, amikor az oldal a múlt héten bevezette az „Ünnepeld a Pride-ot!” szivárványos fotó szűrő fícsőrt, hogy a felhasználók ezzel is ünnepelhessék a legfelsőbb bíróság döntését a melegházassággal kapcsolatban.

Ez egy új időszak kezdetét fémjelezheti, mert ez az első alkalom, hogy egy politikai ok támogatása miatt hozott létre a Facebook egy profilképszerkesztő eszközt. Joggal feltételezhetjük, hogy az oldal ezzel is adatot gyűjt a melegházasságot támogató felhasználókról. A Facebook megválaszolt néhány kérdést és a legtöbbet cáfolta is, azonban azt nem tagadta kerek perec, hogy nyomon követi azokat a felhasználókat, akik kihasználták az új opció lehetőségeit.

pic jó

„Ez nem egy kísérlet vagy teszt volt, sokkal inkább olyasmi, ami lehetővé teszi az embereknek, hogy kifejezzék támogatásukat a ‘más nemi identitású’ közösségek irányába a Facebookon”, nyilatkozta az oldal a Gizmodónak. „Nem fogjuk felhasználni az adatokat célzott hirdetésekhez, és jelen pillanatban ez az eszköz nem is arra szolgál, hogy információt gyűjtsünk emberekről.”

A szűrő használata egy nagyszerű lehetőség a felhasználók számára, hogy hallassák hangjukat a témában, állást foglaljanak a kérdésben és részt vegyenek egy történelmi pillanatban. Azonban, mint a legtöbb dologgal a Facebookon általában, óvatosan kell bánnunk az eszközzel, tudatában kell lenni annak, hogy az oldal figyelemmel kíséri tevékenységünket.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyeli a Facebook a szivárványos fotós felhasználókat?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.