A Facebook új biztonsági eszközzel erősíti a felhasználói fiókok védelmét

A Facebook bejelentette a globális elérhetőségét az új biztonsági funkciónak, amelyet eddig csak egy korlátozott számú felhasználói bázison teszteltek az elmúlt hónapok során. Azonban mostantól elérhetővé válik, és az összes asztaligép-felhasználó várhatja a felbukkanását a hírfolyamában.

Az új eszköz egy „Maradj biztonságban a Facebookon!” figyelemfelhívással jelenik meg. és a felhasználók elvethetik vagy aktiválhatják, ha szeretnék, hogy megtörténjen a gyors biztonsági vizsgálat.

A biztonsági ellenőrző eszköz semmilyen új eget rengető funkciót nem tartalmaz, csak egyszerűen „újracsomagolja” a beállításokban megtalálható biztonsági lap opcióit egy sokkal felhasználóbarátabb felugró ablakban.

Itt három fő szekció van: kijelentkezhetünk bármely nem használt alkalmazásból, bekapcsolhatjuk a nem engedélyezett eszközökről vagy böngészőből történt bejelentkezés esetén a bejelentkezési riasztást, vagy gyorsan megváltoztathatjuk fiókunk jelszavát.

Az egész folyamatot valóban úgy dizájnolták, hogy kevésbé hozzáértő felhasználók is könnyedén kezelhessék, sok-sok képpel látták el, és az újabb felhasználóknak bevezetést nyújt még a beállítási panel biztonsági funkcióiba is, ami, valljuk be, nem egy olyan hely, ahol az átlagos felhasználók túl sokat időznének.

Ha már most szeretnénk élesíteni az új biztonsági ellenőrzést, de még nem látjuk az értesítő ablakot, megtehetjük a Facebook „Segítség” szekciójának egy speciális oldaláról.

A mobilfelhasználóknak sem kell aggódniuk, a Facebook róluk sem feledkezett el, hamarosan kilövésre kész a mobilverziója is az új funkciónak.

Forrás: Softpedia

2 Comments

  1. Ottó Kis szerint:

    Ideje, legalább nem törik fel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Facebook új biztonsági eszközzel erősíti a felhasználói fiókok védelmét
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.