Orosz kibertámadás a Pentagon ellen

Egy korábbi, a Pentagon ellen intézett kibertámadás kapcsán orosz hackerek kerültek a képbe, mint lehetséges elkövetők. A támadást július 25-én indították, és 4000 katonai és civil személyt érintett. A Pentagon hivatalnokai szerint a támadás új, eddig nem látott módon csapott le a hálózatukra.

A Pentagon nyilatkozata szerint egy nem titkosított e-mail rendszerük került szembe egy nagyon kifinomult kibercsapással. A támadás két hétre lebénította a levelezőrendszert, jelentős problémát okozva a már említett közel 4000 főnek.

A betörés egy automatizált rendszer segítségével történt, amely jó nagy adatmennyiségeket töltött le, majd szétküldte őket különbözős fiókok számára a hálózaton. Azt is gyanítják, hogy az orosz hackerek titkosított közösségi média fiókokat használtak a támadás megindításához és koordinálásához.

A Pentagon nem tudtam biztosan megmondani, hogy orosz állami kezdeményezésre történt-e a támadás vagy független hackerek művel volt, de a támadás arányát és célterületét tekintve inkább az állami szereplő közreműködése az esélyes.

33252107_l

A nyilatkozatok szerinte a támadás során nem szivárgott ki minősített információ, csak fiókokra és e-mailekre vonatkozó nem titkos adatokhoz jutottak hozzá. A július 25-i támadás óta a levelezőrendszer offline volt. Valamikor csak mostanában lesz ismét üzemképes, addig is éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy biztonságosabb legyen, amikor újraindul. Az orosz kibertámadás összes adatát megosztották már más szervekkel és ügynökségekkel is, hogy ezek alapján ők is fejleszthessék kibervédelmüket.

Ez nem az első orosz kibertámadás volt az USA ellen. 2014-ben orosz hackerek feltörték a Fehér Ház hálózatát, és hozzáfértek Obama elnök személyes fájljaihoz és beszélgetéseihez.

Forrás: fossBytes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Orosz kibertámadás a Pentagon ellen
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.