5,6 millió ujjlenyomatnak kelt lába Amerikában

Az amerikai védelmi minisztérium minden újabb hírével egyre súlyosabbnak tűnnek az OPM (Office of Personal Management, azaz személyzeti ügyekért felelős ügynökség) hackként elhíresült adatlopás okozta károk.

A betörés lassan-lassan a valaha volt, az USA-t érintő legnagyobb volumenű hackként kerül be a történelemkönyvekbe, mert, mint kiderült, a 21 millió amerikai kormányhivatalnok személyes információi mellett a hackerek megszerezték 5,6 millió alkalmazott ujjlenyomatát is.

Az első kárjelentések még csak arról szóltak, hogy 1,1 millió embert érintett a támadás, de ahogy telt az idő, ez a szám először 4 millióra, majd 18 millióra nőt, végül 21 milliónál állt meg a hivatalos tájékoztatás szerint.

Most, hogy az ügynökség biztonsági csapata is ráállt az eset vizsgálatára a védelmi minisztérium mellett, új információ látott napvilágot, miszerint a hackerek utat találtak a biometrikus adatokat, konkrétan az ujjlenyomatokat tartalmazó szerverekhez is.

42542099_l

Az FBI hivatalnokai szerint ezek az adatok még többé-kevésbé ártalmatlanok, azonban a nem olyan távoli jövőben egyre nagyobb jelentőséggel bírhatnak majd, ahogy a jelszavakat idővel felváltja az ujjlenyomat alapú azonosítás. Már az Apple is elkezdte alkalmazni ezt a technológiát Touch ID néven a legfrissebb IOS 9 operációs rendszerében.

A telefonok és a tabletek mellett az online banki szolgáltatások esetében is teret nyerhet a technológia, hiszen egy sokkal gyorsabb és biztonságosabb azonosítást tenne lehetővé, nem beszélve arról, hogy számos betörési pontot, melyeken keresztül a felhasználók alfanumerikus jelszavait célozzák meg, gyakorlatilag eltüntetne a hackerek elől.

Csak remélni lehet, hogy az ismerteknél tényleg nem okozott még nagyobb károkat az OPM hack.

Forrás: Softpedia

1 Comments

  1. Tamás Kármán szerint:

    Pontosan ezért teszik rá az új mobilokra,hogy mindenkié meglegyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5,6 millió ujjlenyomatnak kelt lába Amerikában
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.