Veszélyesebbé vált az “USB Gyilkos” flash meghajtó

Februárban a Dark Purle nevű orosz hacker előállt egy házi készítésű USB flash meghajtóval, amelyet ha belehelyezett egy számítógépbe, gyakorlatilag kisütötte annak áramköreit.

Rögtön rá is ragasztották az eszközre az „USB gyilkos” elnevezést és hát joggal, mert képes volt tönkrevágni bármilyen védelem nélküli USB porttal ellátott eszközt.

Természetesen már ennek sem örültünk, azonban most néhány hónappal később Dark Purlpe rátett egy lapáttal és bemutatta a továbbfejlesztett verzióját a hírhedt ketyerének, amely saját bevallása szerint ugyanannyira ütős, mint az első volt, azonban kisebb méretű lett.

Azért koncentrált az eszköz dimenzióinak leredukálására, mert meg akarta előzni, hogy a figyelmesebb felhasználók kiszúrják, hogy az eszköz méretben vagy súlyban különbözne egy hagyományos USB meghajtótól.

És nem elég, hogy az eszköz kisebb lett, de kisütési kapacitását sikerült kétszeresére növelni.
Úgyhogy most 110 Volt helyett rögtön 220-al sokkolja számítógépeinket az USB Gyilkos 2.0.

usb-killer-the-thumb-drive-that-destroys-your-pc-receives-an-update-495641-2

A koncepció nem változott, az eszköz még mindig egy egyszerű DC-DC átalakítót használ pár kondenzátorral összekötve, amely tárolják az átalakító feszültségét, majd ráengedik egy masszív kisütés formájában arra az eszközre, amelyre az USB Gyilkos csatlakoztatva van.

Az USB portok minden alkalommal használhatatlanná válnak, az alaplappal együtt. Dark Purple tapasztalata szerint a merevlemezek és a rajtuk lévő adatok érintetlenek maradnak.

Egyszerű elektronikájának köszönhetően sajnos mindenki könnyedén leutánozhatja a hacker eszközt.

A tanulság az lehet, hogy eszközeink USB portjait nem hagyjuk nyitva és könnyedén elérhetőnek bárki számára soha többé. Amelyekre azonnal különös figyelmet kell fordítani, azok az orvosi eszközök, repülőgépek, megfigyelő rendszerek, nukleáris erőművek, vagy egyéb kritikus feladatokat ellátó felszerelések!

Íme egy videó a USB Gyilkos 2.0-ról akció közben.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Veszélyesebbé vált az “USB Gyilkos” flash meghajtó
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.