Intelligens technológiával segítené gyermekeink védelmét a Facebook

A Facebook tervezési részlegének alelnöke, Jay Parikh egy londoni eseményen bemutatta a közösségi oldal jövőben tervezett fícsöreit „10 év innováció” címmel, amelyekben jelentős szerepet kap a mesterséges intelligencia újszerű használata a gyermekek biztonságának megőrzése érdekében.

Parikh elmondta, hogy naponta több mint 2 milliárd fotót töltünk fel a Facebookra, és a „deep learning” (mélyreható vizsgálat) technológia használatával az oldal képes elemezni ezt az óriási mennyiségű adattömeget.

Így a Facebook könnyedén, automatikusan eltávolíthatná a kifogásolható tartalmakat, és még figyelmeztethetné is a felhasználókat, hogy milyen körrel akarják megosztani képeiket, még a megosztás jóváhagyása előtt.

Parikh azzal a példával illusztrálta a technológiát, amikor a szülők kapnak egy figyelmeztetést, mielőtt teljesen publikussá, azaz bárki számára elérhetővé tennék gyermekeik fotóit, akár hanyagságból, akár véletlenül.

Ha véletlenül megosztási körként ’mindenkit’ jelölnék be egy olyan kép esetében, amely a parkban önfeledten játszadozó gyermekemet ábrázolja, a rendszer szólna, hogy ’Hé, várjunk csak egy percet! Ez egy kép a gyermekedről, és az ilyen képeket általában csak a családtagok körrel szoktad megosztani. Szóval biztos vagy benne, hogy most ezt akarod tenni?’, részletezte az esetet. ‒ Azt hiszem, hogy ez egy meglehetősen intelligens módja, hogy segítsen a rendszer az adatok és minket körülvevő információtömeg kezelésében, és megelőzze a hibák elkövetését.

Még nem lehet megmondani, hogy ez a technológia milyen messze van a megvalósulástól, de bármilyen új eszköz szívesen fogadott, amely segíti személyes adataink védelmét a közösségi oldalak veszélyes vizein.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Intelligens technológiával segítené gyermekeink védelmét a Facebook
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.