Új hackercsapat szállt rá a videójátékosokra

A múlt évben a LizardSquad hackercsapatnak sikerült letennie a névjegyét az internet históriás könyvébe azzal, hogy földre küldték a két gigacég, a Sony és a Microsoft konzoljátékra kialakított hálózatait, a PlayStation Networköt és az Xbox Live-ot. És mindezt pont karácsony körül, amikor rengeteg felhasználó rácsatlakozott volna a hálózatokra, hogy kipróbálja az új konzolokat.

Az ünnepek ismét a nyakunkon vannak, és egy új csapat, a nem túl eredeti nevű Phantom Squad (Fantom Egység) lépett a színre, és hasonló támadásokkal fenyeget.

Ha hiszünk a Twitter üzeneteiknek, akkor feltehetően a hackerek a minap levezényeltek egy túlterheléses támadást (DDoS) a népszerű fórumgyűjtőhely, a Reddit ellen, még ha ezt senki nem is észlelte. Persze egy ekkora behemótot, mint a Reddit, nehéz teljesen lebénítani, de ennyi már elég lehet, hogy magára vonja az emberek figyelmét.

Az elmúlt napokban a fantomok azt állították, hogy a Steam hálózata ellen is indítottak egy DDoS támadást, és olyan népszerű játékok szerverei ellen is, mint a Star Wars: The Old Republic, Grand Theft Auto 5, Call of Duty: Black Ops 3 vagy a Call of Duty: Black Ops 2. A csapat nem produkált semmiféle bizonyítékot a támadásokra, és még egy gyors Twitter keresés sem képes felfedni semmilyen jelzett problémát az említett szolgáltatásokban.

a-new-ddos-group-is-threatening-xbox-live-and-the-playstation-networks-497723-2

Kisebb léptékű, valószínűleg csak kísérleti stádiumban lévő támadásokkal is megpróbálkoztak az Xbox Live és a PlayStation Network ellen. Néhány ilyen kísérlet rövid idejű szolgáltatáskiesésekkel végződött.

A fantomok azt állítják, hogy mindössze öt tagjuk van, és semmilyen korábbi kötődésük sincs a nagy előd Lizard Squadhoz. Jelenleg a Phantom Squad csak egy szánalmas utánzatnak tűnik, amely mindent megtesz az emberek figyelmének elnyeréséért. Persze, ha visszaemlékszünk a múlt évre, hogy hogyan alakultak akkor a dolgok, eszünkbe juthat, hogy a Lizard Squadot sem vette komolyan senki, csak amikor már túl késő volt.

Forrás: Softpedia

FRISSÍTVE!!!

A fantomok komolyan gondolták és magyar idő szerint tegnap éjjel be is váltották ígéretüket, részlegesen megbénították az Xbox Live-ot, jelentős szolgáltatáskiesést okozva.

xbox-live-status

Clipboard01

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új hackercsapat szállt rá a videójátékosokra
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.