Biztonságosabbá teszi okostévéit a Samsung

A számos tévéhackelésről szóló hír közepette, úgy tűnik, hogy a Samsung összeszedte magát, és jelentős lépést tett a Tizen alapú okostelevíziói biztonságának növelése irányában az újonnan bevezetett okostévé biztonsági platformmal, a GAIA-val.

A GAIA platform meg fog jelenni a Samsung teljes 2016-os Tizen alapú okostévé-felhozatalában, és központi részét fogja képezni magának a Linux kernelen alapuló, kifejezetten az okoseszköz-piacot megcélzó Tizen operációs rendszernek.

A GAIA három különböző védelmi „rétegből” áll.

Az első szint, amelyet biztonsági zónának hívnak, egy PIN-szerű kóddal védett virtuális terület. Ezen a zónán belül a tévé elmenti a felhasználó személyes információit, a pénzügyi adatoktól kezdve az alkalmazások jelszaváig.

A második Gaia védelmi réteg az adattovábbítás biztonságossá tételét célozza be, ezért aztán minden típusú, a tévétől a központi szerverekig menő kommunikációt letitkosít.

A harmadik és egyben utolsó biztonsági réteget magába a Tizen operációs rendszerbe ágyazták be, amelyet okosan úgy alkottak meg, hogy két fő szekciót alkot. Az első a biztonsági fícsöröket kezeli, a második pedig az eszközspecifikus funkciókkal foglalkozik.

samsung-announces-gaia-smart-tv-security-platform-498331-3

Mindemellett a műveletek megerősítéséhez szolgáló nyilvános kulcsot maga a chip tartalmazza, megtízszerezve ezzel a biztonságot.

Egyelőre a GAIA-t a Samsung okostelevíziói fogják megkapni, de a Samsung tervei az okos eszközök biztonsági szintjének növelésére fókuszálnak, és a GAIA ilyen vagy olyan formában, de valószínűleg nagy szerepet fog kapni ebben a stratégiában.

Forrás: Softpedia
Fotók: Samsung

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonságosabbá teszi okostévéit a Samsung
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.