A Better Bussiness Bureau nevű cég nyomozást kezdeményezett egy népszerű mémgenerátor alkalmazás és az azt megalkotó cég után, és elárasztotta a Facebook-felhasználók hírfolyamát figyelmeztető üzenetekkel.

A BBB szóvivője az ügy kapcsán elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az ügy miatt a Facebookal is, hogy segítséget kérjenek.

A „Légy olyan, mint Bill!” típusú mém pálcikaemberei viharos gyorsasággal söpörnek végig a Facebookon. A figura mellett lévő szöveg annyit mond, hogy „Ez itt Bill. Bill kétszer is átolvassa írásait, mielőtt kiposztolná őket a Facebookra. Bill nagyon király. Légy olyan, mint Bill!

A szóban forgó „inkriminált” mémgenerátor alkalmazással saját verziót készíthetünk ebből a típusú mémből, a felhasználói nevünkkel akár. A generátor a Blobla oldaláról származik.

12631473_1558889234431347_4471265594206768544_n

Egy jelentés szerint a Blobla belecsempészte a következő kijelentést az adatvédelmi feltételek közé: „Jóváhagyja, hogy szolgáltatásunk korlátlanul és ellenszolgáltatás nélkül használja és szerkessze az Ön tartalmait.” A Blobla később -feltehetően a vizsgálat hatására – eltávolította ezt a mondatot a feltételei közül.

A szóvivő azt tanácsolta a Facebook-felhasználóknak, hogy mindig óvakodjanak a „kattintáshalász” weboldalaktól és a közösségi médiában megjelenő külsős alkalmazásoktól.

Alapvető fontosságú átolvasni bármilyen online szerződés feltételeit (beleértve az adatvédelmi feltételeket is), mielőtt az „Egyetértek” gombra kattintunk és így megosztjuk személyes információinkat. A legtöbb ilyen oldalt kizárólag azzal a céllal hozták létre, hogy összegyűjtse adatainkat továbbértékesítés céljából. Pusztán azzal, hogy játszunk egy játékot vagy részt veszünk egy kvízben, már fel is jogosíthatunk alkalmazásokat arra, hogy hozzáférjenek rengeteg hozzánk köthető információhoz vagy ismerőseinkről, olyan dolgokról, amelyeket szeretünk vagy amelyeket megvásárolunk.

Forrás: USAtoday

Fotó kredit: Grammarly

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Légy olyan, mint Bill!
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.