A fejünket akarja a Facebook

A Facebook az érzelmek kifejezésére használt hangulatjeleket – mosolygós és sírós arcocskákat – lecserélné a felhasználók saját képeire.

Egy nemrég beadott szabadalom alapján a Facebook hamarosan felhasználhatja a regisztrált Facebook felhasználók fotóit arra, hogy az üzenetekben lecserélje az érzelemkifejezésre használt arcocskákat.

Ami eddig így nézett ki: 🙂
Az mostantól így jelenhet meg a Messenger üzenetekben: A fejünket akarja a Facebook

Az eljárás a Facebook arcfelismerési technológiáját használja arra, hogy feldolgozza a felhasználók által feltöltött fotókat, és megtalálja azokat, amelyekkel helyettesíteni tudja a megfelelő hangulatjeleket. Így ha egy mosolygós arcocskát gépelünk egy Messenger üzenetbe, akkor a Facebook a saját mosolygós fotónkra cserélheti azt.

A hangulatjelnek megfelelő fotót az algoritmus automatikusan kiválasztja az arcfelismerési és érzelem-felismerési technológia alapján, de a felhasználónak lehetősége van arra is, hogy az egyes jelekhez előre beállítsa a preferált fotóit. A fejlesztés célja, hogy növelje a Facebook felhasználók elköteleződését: minél több fotót töltünk fel, és minél több képen megjelöljük magunkat, annál több adathoz jut rólunk a közösségi oldal.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A fejünket akarja a Facebook
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.