Legyen vége a jelszavaknak?

Az internetezők több mint fele biometrikus vagy más hasonló modern azonosítási eljárásokat szeretne használni a webes jelszavak helyett – derült ki a Gigya felmérésének eredményéből.

A szoftvergyártó cég 2 ezer amerikai és 2 ezer brit felhasználót kérdezett meg a OnePoll.com rendszerén keresztül.

A válaszadók többsége – a fiataloktól az idősebbekig – úgy nyilatkozott, hogy a hagyományos felhasználónév és jelszó helyett bármi mást szívesebben használnának a webes azonosításra.
A Gigya ennek kapcsán azt jósolja, hogy a webshopoknak lehetővé kell tenniük, hogy a felhasználóik a Facebook vagy más közösségi fiókjaik segítségével, két faktoros azonosítást felhasználva, vagy esetleg valamilyen biometrikus beléptetés segítségével férjenek hozzá a fiókjaikhoz.

Mivel rengeteg egyéb tanulmányból és felmérésből tudjuk azt, hogy az internetezők nem szeretnek egyedi és bonyolult jelszavakat megadni minden egyes weboldalhoz, egyetértünk azzal, hogy ennél kényelmesebb megoldásra van szükség.

A G Data berkein belül azonban úgy gondoljuk, hogy a felhasználónevek és jelszavak még jó ideig velünk lesznek, mielőtt a hagyományos beléptetési módszert valami más váltaná fel.

Éppen ezért a G Data TotalProtection hamarosan megjelenő új verziójában egy jelszómenedzser alkalmazás kap helyet, mely a böngészőkbe beépülve segít könnyen kezelhetővé tenni a jelszavakat.

A G Data jelszómenedzser kellően összetett és bonyolult – azaz nehezen feltörhető jelszavakat rendel az egyes oldalakhoz, majd azokat titkosítva letárolja. Ezután, ha meglátogatjuk az adott weboldalt, a megfelelő egyedi jelszót egy kattintással kitölthetjük a jelszómenedzser segítségével.

A Gigya felmérése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legyen vége a jelszavaknak?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.