Markot nem lehet blokkolni

A Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg kétségtelenül aktív felhasználó a közösségi oldalon, de családi posztjai nem mindenkinek szimpatikusak. Blokkolni viszont nem lehet őket.

Mark nagyon sokat posztol mostanában családi életéről, és ez nem mindenkinek tetszik. A Gizmodo újságíróját pedig annyira idegesítik, hogy megpróbálta blokkolni Zuckerberg profilját. Amikor azonban az újságíró végigkattintotta a blokkolás folyamatát, a végén egy üzenet arról értesítette, hogy a Facebook főnökének adatlapja „jelenleg nem tiltható le”.

William Turton ekkor megpróbálta blokkolni Sheryl Sandberget, a Facebook működési igazgatóját, valamint Priscilla Chant, Mark Zuckerberg feleségét is, és mindkettőjüket sikeresen letiltotta. Egyedül Mark nem blokkolható.

Mindez csak szimplán vicces lenne, ha a Facebook nem hangsúlyozná lépten-nyomon, hogy mennyire fontosnak tartja a felhasználók személyiségi jogait. És ha a jelenlegi hír mellé tesszük, hogy a közösségi oldal nemrég blokkolta a reklámblokkolókat, akkor nyilvánvaló, hogy a Facebook számára fontos a felhasználóinak választási lehetősége, de csak addig, amíg ez összhangban van az oldal érdekeivel.

Ahogyan ez az alábbi képeken látható, Markot nekünk sem sikerült blokkolni:

5 Comments

  1. Nemcsak ot nem sajnos. Engem jobban zavar, hogy a face nem engedi blokkolni a sok likevadasz tini “ha nem irod oda, hogy amen, akkor 7 ev balszerencse er” emberket. Eddig barmelyiket pro altam nem engedte tiltani 🙁

  2. Kocsis Titanilla szerint:

    Na nem azért, de az minden facebook felhasználónál általában van egy olyan lehetőség, hogy követem. Ha arra rákattintunk, van olyan, holy alapérték, megjelenítés elsöként, és hogy követés leállítása. Ez utóbbira kattintva nem jeleníti meg a facebook , amit ez az illető tevékenykedik, de az ismerősöm marad. Nem kell mindenkit letiltani. De persze elvileg ugye, egy aktív facebook felhasználó tudja ezt… vagy mégsem?

    • Kedves Titanilla,

      A blokkolás erősebb, mintha valakit egyszerűen nem követnénk. A blokkolt személy semmilyen módon nem nézheti meg az adatlapunkat, még annak nyilvános részeit sem. Nem tud a nevünkre keresni, nem láthatja a profil képünket. Ha pedig van egy közös ismerősünk, akkor ismerősünkön keresztül sem láthatjuk egymás tevékenységeit. A blokkolásnak tehát van értelme: tipikusan a volt párokat szokták blokkolni az emberek.

  3. Ő találta ki. Miért lehetne blokkolni? Bár nekem nem küld semmit. Így könnyen jár a szám.

  4. Béla Szolnoki szerint:

    Nekem még semmi nem jelent meg Cukorhegyi úrtól, vajh miért?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Markot nem lehet blokkolni
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.