Mindenhol ugyanaz a jelszó

Immár kutatás is bizonyítja, amit eddig is tudtunk: az emberek többsége újrahasznosítja jelszavait, vagyis ugyanazt a jelszó-felhasználónév kombinációt használja több helyen.

A Keeper Security amerikai felhasználók között végzett kutatása bebizonyítja, amitől már régóta félünk: az fiatalok döntő többsége (87 százalékuk) újrahasznosítja jelszavait, több weboldalnál és alkalmazásnál ugyanaz a felhasználónév-jelszó kombináció.

Ez a gyakorlat azért nagyon rossz, mert elég csak egyetlen adatszivárgás, hogy a jelszavak a hekkerek kezébe kerüljenek. A hekkerek próba szerencse alapon különböző népszerű weboldalaknál, szolgáltatásoknál használják fel a kiszivárgott adatokat, és ha sikeresen belépnek, akkor innen már csak egy lépés például, hogy átvegyék az irányítást például e-mailjeink felett.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy az emberek igencsak feledékenyek: a felhasználók 60 százaléka új jelszót kért az elmúlt két hónapban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mindenhol ugyanaz a jelszó
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.