Sorozatokat lopott a hekker

A Netflix egyik kedvenc sorozatának tíz részét osztotta meg felhasználókkal a legnépszerűbb fáljcserélő oldalon az a hekker, akinek a csatorna nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni. A thedarkoverlord névre hallgató felhasználó egy utómunkálatokkal foglalkozó stúdiót támadott meg.

A saját Twitter csatornáján tette közzé a thedarkoverlord névre hallgató hekker, hogy szombattól egy torrentoldalról letölthető a Netflix egyik népszerű sorozatának, az Orange is the new black ötödik évadjának első tíz része. A hekker az utómunkálatokat végző Larson Studios-tól lopta el nemcsak a Netflix, hanem állítása szerint az ABC, Fox, National Geographic és IFC csatornák eddig még be nem mutatott anyagait.

Nem kapott váltságdíjat

A hekker vagy hekkercsoport még idén januárban hatolt be a Larson Studios számítógépes hálózatába, az FBI azonban csak egy hónappal ezelőtt kezdte el értesíteni az érintett csatornákat a történtekről. A Netflix június 9-én tervezte kiadni a sorozat ötödik évadját, a streaming szolgáltatónál nem árulták el, hogy a lopás miatt módosítani fogják-e a premier időpontját.

A hekker váltságdíjat kért a Netflixtől a sorozat fejében, de a szolgáltató nem fizetett. Az első részt pénteken osztotta meg a nagyközönséggel, majd miután a váltságdíj ezután sem érkezett meg, sorban következett szombaton a további kilenc. A korábbi évadok 13 részből állnak, a többi három rész valószínű még nem érkezett meg a stúdióhoz.

Újabb tartalmak jöhetnek

A többi tévécsatornáról semmi hír, a The New York Times-nak sem nyilatkoztak az esetről. A hekker Twitter csatornája szerint viszont ők következnek, vagyis hamarosan újabb exkluzív tartalmak jelennek meg a neten.

A múltban már támadtak meg már nagy filmtúdiót, a Sony-ra észak-koreai hekkerek haragudtak meg 2014 novemberében egy egyébként B-kategóriás komédia miatt, melyben az észak-koreai vezetőt ölték meg. Akkor nemcsak kész filmeket, hanem a teljes belső levelezést is ellopták és nyilvánosságra hozták a kiberbűnözők.

Forrás: The New York Times

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sorozatokat lopott a hekker
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.