Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

 A G DATA rendszeresen publikálja, hogyan alakul az Android platform fenyegetettsége. Adataink szerint 2017 harmadik negyedévében 17 százalékkal növekedett a Google mobil operációs rendszerére készített kártevők száma, a szakemberek három hónap alatt több mint 810 ezer új kártékony kódot azonosítottak.

A júniustól szeptemberig tartó időszak során ez naponta átlagosan 8815 új kártevőt jelent, amely önmagában is jelzi, hogy az Android operációs rendszert nyugodtan tekinthetjük az „okostelefonok Windowsának”. Ez a jelző pedig nem a szoftver minőségének köszönhető, sokkal inkább annak, hogy a bűnözők mindkét esetben a legelterjedtebb platformra készítik a kártevőket.

Előrejelzésünk szerint az ebben az évben megjelenő új androidos kártevők száma december végére eléri majd a 3,5 milliót, ami éves szinten 7 százalékos növekedést jelent. Mindez a hazai felhasználókat is érinti. Ahogyan szerte a világon, Magyarországon is az Android a legnépszerűbb: az okoskészülékek 79,05 százalékán fut, míg az iOS 12,2 százalékkal a második (forrás: Statcounter).

Ezért arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az androidos okostelefonokra is telepítsünk vírusirtó szoftvert!

Ingyenes G DATA védelem

A G DATA alap androidos védelme teljesen ingyenes, és letölthető a Google Play áruházból. Fontos, hogy a szoftvert minden esetben regisztrálni kell a frissítések letöltéséhez, még akkor is, ha csak az ingyenes verziót szeretnénk használni. A regisztráció után 30 napig minden prémium funkció (lopásvédelem, hívásszűrő, stb) ingyenesen kipróbálható és használható, majd a 30 napos próbaidőszak után a prémium funkciók kikapcsolásra kerülnek, maga a vírusvédelem viszont tovább működik és ingyenes marad!

A G DATA Internet Security for Android ráadásul magyar nyelvű, és a lehető legjobb védelmet kínálja. Az AV-TEST legutóbbi tesztjén a szoftverünk maximális pontszámot kapott minden tekintetben, és így kiérdemelte a labororatórium minősítését.

16 Comments

  1. Vérten Imre szerint:

    A vírus önállóan nem települ, aki mindenre kattingat, az meg is érdemli. A G data fizetős, és semmivel nem rud többet, mint a Huawei telefonokra gyárilag előretelepített avast, és az ingyenes.

  2. Zoltán Szép szerint:

    Nem kell mindenhonnan minden vackot telepíteni

  3. Lnrt László szerint:

    Androidra vírus. ???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szaporodnak az androidos kártevők
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.