Kiváló teszteredményeket ért el a G DATA

Két független tesztlaboratórium vizsgálatán is kiváló eredményeket értek el a G DATA vírusvédelmi megoldásai. A kiemelkedő eredmény az új védelmi technológiáknak, a DeepRay-nek és a BEAST-nek is köszönhető.

Az AV-TEST laboratórium összehasonlító tesztjén a G DATA Internet Security kiváló eredményeket ért el, és a megtisztelő TOP Product díjat ítélték a terméknek. Egy másik független tesztelő központban, az AV-Comparatives Malware Protection Test megmérettetésén a lehető legmagasabb értékelést, az ADVANCED+-t kapta meg ugyanaz a termék. A G DATA megoldásáról Thomas Siebert nyilatkozott.

A kiváló eredmények azt jelentik, hogy ügyfeleink bátran támaszkodhatnak megoldásaikra, és bízhatják IT rendszereik védelmét a G DATA megbízható termékeire – emelte ki Thomas Siebert, a G DATA képviselője. A jelenlegi koronavírus járvány megmutatta, hogy a megbízható védelem rendkívül fontos. A kiberbűnözők rendkívül gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez, a lakosság információéhségére pályázva egyre több koronavírus témájú adathalász levelet küldenek ki. Ezek a levelek általában fertőzött csatolmányokat vagy adathalász weboldalakra mutató webcímeket tartalmaznak. Az előző hónaphoz viszonyítva márciusban átlagosan 30 százalékkal nőtt a megállított kártevők száma.

Ezt vizsgálták a tesztek

A független AV-TEST 20 biztonsági megoldást vizsgált év elején. Védelem, használhatóság és sebesség szerint rangsorolták a termékeket. A G DATA Internet Security megoldása minden kategóriában meggyőzte a tesztelőket, akik a Top Product, vagyis top termék rangsorolást adta a G DATA termékének. A G DATA Internet Security a védelem és a használhatóság kategóriákban is maximális, 6-os pontszámot kapott.

Az AV-Comparatives tesztjén a G DATA egyike volt azoknak a hat gyártóknak, akiknek megoldása a maximális besorolást, az ADVANCED+-t kapta. A vizsgálatban a megoldás az összes fenyegetettséget felfedezte, internetes és offline kapcsolat mellett egyaránt. Az átlaghoz képest ötöd (!) annyi hamis pozitív riasztást adott a termék.

Thomas Siebert szerint a kiváló eredményeket a G DATA technológiának és a biztonsági szakértők hozzáértésének köszönhetjük. A G DATA által az elmúlt években bemutatott DeepRay és BEAST technológiák bizonyították eredményességüket. A DeepRay immár 2018 óta a G DATA termékeinek fő része, ez a technológia felelős a legtöbb kártevő észlelésért. A mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló technológia valós időben véd a kártevők ellen. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.

A BEAST lényege, hogy a G DATA egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével azt is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kiváló teszteredményeket ért el a G DATA
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.