Sörhiány alakulhat ki zsarolóvírus miatt Ausztráliában

Az ausztrál söróriás, a Lion június 9-én jelentette be, hogy zsarolóvírusos támadás érte, és emiatt elővigyázatosságból a kulcsfontosságú rendszereiket azonnal lekapcsolták az internetről. 

A sörgyártó IT csapata külső szakértők bevonásával dolgozik azon, hogy megvizsgálja, a támadás hogyan érintette az IT rendszereket, és igyekeznek elhárítani a problémát, de a folyamat lassabban halad, mint szeretnék.

Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a zsarolóvírusos támadás következtében bármilyen személyes vagy pénzügyi adat kiszivárgott volna. Arról sem közöltek adatot, hogy milyen rendszert ért a támadás, milyen sérülékenységet használtak ki a támadók, és hogy mennyi kárt okoztak a vállalatnak.

Takaréklángon főzték a sört

A járványügyi előírások miatt a sörfőzdékben az elmúlt hónapokban takaréklángon volt a népszerű alkoholos ital készítése, és arra készültek, hogy a korlátozások feloldása után nagyobb sebességbe kapcsolnak. A zsarolóvírusos támadás miatt azonban ezeket a terveket jegelni kellett. A sör mellett a társaság friss tejtermékeket is gyárt, ezeknek a termelése is érintett, egyes gyártási helyszínek továbbra nincsenek hálózatba kapcsolva.

Ausztráliában és Új-Zélandban – a társaság két fontos piacán – nemrég kezdték el fokozatosan a járványügyi korlátozásokat feloldani. A Lion a zsarolóvírusos támadás miatt egyelőre nem képes a megnövekedett kereslethez igazodva sört gyártani, így valószínű átmeneti hiány alakulhat ki a népszerű termékből.

A Lion Ausztrália és Új-Zéland egyik fontos vállalata, 6700 alkalmazottat foglalkoztat és a két ország gazdaságának növekedéshez évi 5,3 milliárd ausztrál dollárral (1124 milliárd forint) járul hozzá.

A Lion közleménye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sörhiány alakulhat ki zsarolóvírus miatt Ausztráliában
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.