Újabb zsarolóvírusos taktika: DDoS támadás

A zsarolóvírussal támadó bűnözők egy újabb taktikával igyekeznek rávenni áldozataikat, hogy fizessenek: DDoS támadással kényszerítik ki, hogy az áldozatok vegyék fel velük a kapcsolatot és kezdjenek el egyezkedni.

Ahogy változnak a zsarolóvírus ellenes védelmi technológiák, úgy alkalmazkodnak a bűnözők is a helyzethez. Arról már korábban írtunk blogunkon, hogy a támadók az adatok nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzve kényszerítik arra a cégeket, hogy egyáltalán leüljenek velük tárgyalni. Az ok, hogy már sok vállalatnál létezik biztonsági mentés az adatokról, és így fájlok titkosítása nem kényszeríti őket a váltságdíj megfizetésére.

A kényszerítő taktika újabb eleme a DDoS (Distributed Denial of Service) támadás.

A DDoS támadásban a bűnözők egyszerre rengeteg megfertőzött eszközről és gépről intéznek kérést az adott vállalat weboldalához. Ha a weboldal nem képes kiszolgálni a megnövekedett számú felhasználót, akkor a legitim látogatók számára használhatatlanná válik.

A bűnözők már több esetben is használták ezt a kényszerítő taktikát. Legutóbb az Avaddon csoport tette közzé, hogy egy megtámadott vállalat weboldala DDoS támadás alatt marad mindaddig, míg a cég képviselői nem kezdenek el velük tárgyalni.

A cikk forrása: Bleeping Computer

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Újabb zsarolóvírusos taktika: DDoS támadás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.