Kiberbiztonsági kockázatot jelent az új amerikai elnök szobabiciklije

Az új amerikai elnök okos szobabiciklijéről cikkez az amerikai sajtó. A mikrofonnal és kamerával is felszerelt, hálózatra csatlakozó Peloton Bike+ bicikli jelenlegi formájában nem juthat be a Fehér Házba.

Noha Joe Bidennek a koronavírustól a klímaváltozásig egy sor problémával kell megküzdenie, az amerikai sajtó jelenleg részletesen és széles körben foglalkozik kedvenc okos szobabiciklijének sorsával is.

Joe Biden noha a legidősebb amerikai elnök – 78 évesen tette le esküjét – fizikailag igencsak aktív. A sajtó még a kampány során értesült arról, hogy otthonában egy kis konditermet rendezett be a politikus: súlyokat emel, van egy futópadja és az okos szobabiciklijét is kedveli.

A Peloton Bike+ szobabicikli kamerával, mikrofonnal, képernyővel felszerelt és az internetre kötött eszköz. A gyártó online edzésórákat tart, ahol a sportolók láthatják egymás teljesítményét, kommunikálhatnak egymással. Részben tehát sporteszköz, részben viszont közösségi platform. Az alábbi videó betekintést enged a működésébe:

Átalakított eszköz jelentheti a megoldást

A politikus vélhetően a Fehér Házba is magával viszi edzőtermét, az okos szobabiciklivel együtt. Azonban ehhez a biztonsági szolgálatnak is lehet egy-két szava, mivel jelenlegi formájában az eszköz kiberbiztonsági kockázatot jelent. Megoldás lehet, hogy miután annyi ingyen reklámot generált az ügy, vélhetően maga a gyártó készít egy speciálisan átalakított biciklit az elnöknek, amely megfelel majd a szigorú biztonsági követelményeknek.

Michelle Obama is szerette ezt az okosbiciklit, és állítólag a cég gyártott is neki egy módosított változatot. A sajtóértesüléseket azonban a Fehér Ház sajtóosztálya nem erősítette meg – valószínű biztonsági okokból.

Blackberry, iPad és iPhone a Fehér Házban

Egy kis visszatekintés: Barack Obama elnök volt az első amerikai államfő, aki ragaszkodott saját, jól bevált kommunikációs eszközéhez. 2009-ben az elnök a saját Blackberry-jéhez ragaszkodott, de ő volt az az államfő, aki az iPadet rendszeresítette elnöki használatra.

Donald Trump régi személyes iPhone-járól szerette felhívni régi barátait és ismerőseit, illetve onnan twittelte szerte a világot. Ahogy azt mi is a G DATA blogján megírtuk, több lehetőség közül is választhatott a volt államfő. A sajtójelentések szerint végül minden hónapban egy úgynevezett burner phone-t kapott, amelyet a használat végén egyszerűen megsemmisítettek.

A cikk forrása: New York Times cikke

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kiberbiztonsági kockázatot jelent az új amerikai elnök szobabiciklije
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.